Skocz do zawartości
  • 0

Prosze o id. ozdoba ???

huk 100

Pytanie

Napisano

na prośbę kolegi zamieszczam jego znalezisko -oglądali to już archeologowie -ale nic nie wymyślili -kolega uważa że materiał to jest srebro - mosiądzowane a ja że jest to mosiądz srebrzony :):)czy może ktoś z was coś widział podobnego -lub jakieś sugestie ? -pozdro

10 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Wygląda na wisiorek z wyłamanymi elementami, którymi zaczepia się albo o inny element bądź łańcuch. Ale to tylko takie przypuszczenia na pierwszy rzut oka.
Napisano
Jest to element końskiej uprzęży , już nie pamiętam jak dokładnie to sie nazywa. Ten kawałek to pozostałość drugiego kółka , na którym był zaczep. Często były srebrzone. Ale że archeolodzy nie wiedzieli - załamałeś mnie Huku...
Coś podobnego do tego - ten sam element http://www.odkrywca-online.pl/element-uprzezy-,650771.html

pozdrawiam

cross
Napisano
ano nie wiedzieli :):):) to chyba będzie to - mnie jeszcze chodziło po głowie że to może być do mocowania drzewca chorągwi w końskim rzędzie :):) -dzięki śliczne i pozdrawiam
Napisano

na prośbę kolegi zamieszczam jego znalezisko -oglądali to już archeologowie -ale nic nie wymyślili -kolega uważa że materiał to jest srebro - mosiądzowane a ja że jest to mosiądz srebrzony :):)czy może ktoś z was coś widział podobnego -lub jakieś sugestie ? -pozdro

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie