tyfus Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 zaraza płucna dotyczy bydła, lecz zastanawia mnie orzełek - przedwojenny czy współczesny - taki jakiś dziwolągowaty ??Jakieś sugestie w tym temacie mile widziane :) z góry dzięx
tyfus Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 zaraza płucna dotyczy bydła, lecz zastanawia mnie orzełek - przedwojenny czy współczesny - taki jakiś dziwolągowaty ??Jakieś sugestie w tym temacie mile widziane :) z góry dzięx
tyfus Napisano 13 Maj 2009 Autor Napisano 13 Maj 2009 dzięki za pomoc.Najważniejsze w tym było datowanie - z jakiego okresu pochodzi ta popierdółka :) - i teraz wszystko jasne :)
abcd Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Bydlęcy kolczyk na ucho z przed 1939,najprawdopodobniej należał do zwierzaka który pochodził z okolicy gdzie panowały epidemia może przeszedł chorobę) i jego mięso jest niepełnowartościowe lub winno być poddane dodatkowym bydaniom weterynaryjnym.
abcd Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 A tu trochę na temat tej bydlęcej przypadłośći http://pl.wikipedia.org/wiki/Zaraza_p%C5%82ucna_byd%C5%82a
tyfus Napisano 12 Maj 2009 Autor Napisano 12 Maj 2009 dzięki za datowanie :) tak myślałem, że nie jest współczesny
Pytanie
tyfus
zaraza płucna dotyczy bydła, lecz zastanawia mnie orzełek - przedwojenny czy współczesny - taki jakiś dziwolągowaty ??
Jakieś sugestie w tym temacie mile widziane :) z góry dzięx
6 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.