RON Napisano 12 Maj 2009 Autor Share Napisano 12 Maj 2009 WitamMam mały problem pomocy ! chyba coś na mieszałem w ustawieniach mam go zaledwie tydzień ! wykrywacz widzi tylko aluminium w rożnej postaci od pa-złotek do Polmos-ów . co mam zrobić jak go ustawić ?, chodzę na dyskryminacji.pozdrawiam RON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
armand Napisano 12 Maj 2009 Share Napisano 12 Maj 2009 Może zmień miejscówkę? Ja niektóre miejsca nazywam imprezownia". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RON Napisano 13 Maj 2009 Autor Share Napisano 13 Maj 2009 WitamW dniu wczorajszym zmieniłem miejscówka ,ale to nic nie dało znów aluminium . POMOCY co robię źle ????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SZZ Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 A zadałeś sobie trud przeczytania instrukcji obsługi?Jeśli nie to przeczytaj ze dwa razy, a potem go zresetuj i przywróć ustawienia fabryczne.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 13 Maj 2009 Share Napisano 13 Maj 2009 Prawdopodobnie masz włączony Notch i wyciąłeś wszystko oprócz folii:) Najlepiej radzi Ci SZZ, ale w razie czego pytaj to przejdziemy proces krok po kroku.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RON Napisano 14 Maj 2009 Autor Share Napisano 14 Maj 2009 CześćPanowie potrzebna mi pomoc przeczytałem instrukcje z 10 razy ale chyba jestem za tępy , nie daje rade z tym Notch nie wiem nadal jak go wyłączyć ? zerowałem do fabrycznych ! chodzę na dyskryminacji . Ale coś cienko to widzę :(pozdrawiam RON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raned Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Zresetuj wykrywacz: przy wyłączonym wykrywaczu naciśnij i przytrzymaj czerwony przycisk Menu, przełącz przełącznik pod miernikiem do przodu i przytrzymaj. Włącz wykrywacz, wciąż trzymając przycisk i przełącznik do przodu po czym zwolnij przycisk oraz przełącznik. Na ekranie powinien zniknąć symbol F.Jeżeli to nie pomoże, to radzę sprzedać i kupić prostszy wykrywacz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terenowiec69 Napisano 15 Maj 2009 Share Napisano 15 Maj 2009 Tak jak mówi Raned,wiele osób sie oczytał że to takie cudo i po zakupię zonk,prostszy jest lepszy na poczatek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Ejże, nie przesadzaj i nie strasz chłopaka:) Tak samo można dać dupy na prostym" sprzęcie jak i tym skomplikowanym.. Kwestia złych ustawień i tyle. Po to jest to forum (chyba?) żeby pomagać sobie wzajemnie w razie wtopy:)PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelski Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Musisz mieć wszystko wyczyszczone w notchu, bo inaczej to widzi ci to, co poniżej dyskrymy jest. Nie może być nic przekreślone, nawet połówki. Jak masz przekreślony jakiś zakres to włącz notch i jedź do tego przekreślonego, jak dojedziesz to wciśnij pokrętło.Najeżdżasz na kreskę i klick, i jej nie ma. Włącza się tak samo.przykład: Jak masz zaznaczony notch np. na FOIL i podkręcisz przy tym dyskryminację powyżej FOIL to wtedy wykrywacz zaczyna widzieć to co jest przekreślone a reszty z zakresu disc. nie widzi. Jak u żywasz dyskryminacji to musisz wyczyścić wszystkie zakreślenia bo inaczej będzie widział ten zakreślony zakres.-Załapałeś o co chodzi z tym notch? bo to ważne w tym sprzęcie...inny przykład: masz dyskrymę np. na 30, jęśli nie masz żadnych kresek w notch to cały zakres poniżej 30 jest niewidzialny, ale jeśli masz jakiś zakreślony zakres w notch np. górna kreska IRON, to wykrywacz nie widzi nic poniżej 30 oprócz tego właśnie zakreślonego IRON. czyli druga strona notch jest taka że robi on dziurę" w zakresie który dyskryminujesz, ok? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
diabelski Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 Inny przykład: jeśli szukasz czegoś konkretnego i znasz ID tego fanta np.32, to dajesz dyskrymę na max a notchem robisz sobie dziurę w zakresie 32 i wykrywacz widzi ci tylko ten zakres. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo.wpl Napisano 16 Maj 2009 Share Napisano 16 Maj 2009 jak mi się coś powaliło to reset ustawień i zawrze pomoło, jest jedno ale, mają słabe przewody i raz mi wariował ten sprzęt i trzeba było nową cewkę , no ale sprzęcik na gwarancji więc nie ma co się przejmować.pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RON Napisano 16 Maj 2009 Autor Share Napisano 16 Maj 2009 Kolego Pablo.wpl napisz coś więcej o zachowaniu przed wymianą cewki jakie były jej objawy . coś mi się wydaje że to cewka chodziłem dziś po mokrej trawie nie dało się chodzić zbudzała się. wynik zerowy :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RON Napisano 20 Maj 2009 Autor Share Napisano 20 Maj 2009 Na porządku chciałem serdecznie podziękować za rady które w 100% wykorzystałem . Dziś byłem pokopać rewelacje w końcu są monetki i to nawet sporo , sprzęcik normalnie spoko ale też głęboki i czuły . RON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jarosław Napisano 30 Maj 2009 Share Napisano 30 Maj 2009 Witam Podłącze się do kolegi postu . Na jakich ustawieniach F75 widzi najlepiej sreberka ?pozdrawiam ...J... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RON Napisano 5 Czerwiec 2009 Autor Share Napisano 5 Czerwiec 2009 WitamCo chodzi o srebra jeszcze nie wyciągnąłem żadnego najwięcej miedziaków , ale mam f75 krótko i jeszcze go nie znam dokładnie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
VanWorden Napisano 5 Czerwiec 2009 Share Napisano 5 Czerwiec 2009 Polecam tryb JE. Jest troszkę głośny i trzeba się przyzwyczaić ale za to podkręcanie dyskryminacji praktycznie nie ma znaczenia i osiągą się na nim największą czułość.PozdrawiamVW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rutus1 Napisano 20 Czerwiec 2009 Share Napisano 20 Czerwiec 2009 a jakich używać słuchawek do fischera f75? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.