Skocz do zawartości

FISHER F-75

RON

Rekomendowane odpowiedzi

Witam
Mam mały problem pomocy ! chyba coś na mieszałem w ustawieniach mam go zaledwie tydzień ! wykrywacz widzi tylko aluminium w rożnej postaci od pa-złotek do Polmos-ów . co mam zrobić jak go ustawić ?, chodzę na dyskryminacji.

pozdrawiam RON

Cześć

Panowie potrzebna mi pomoc przeczytałem instrukcje z 10 razy ale chyba jestem za tępy , nie daje rade z tym Notch nie wiem nadal jak go wyłączyć ? zerowałem do fabrycznych ! chodzę na dyskryminacji . Ale coś cienko to widzę :(

pozdrawiam RON

Zresetuj wykrywacz: przy wyłączonym wykrywaczu naciśnij i przytrzymaj czerwony przycisk Menu, przełącz przełącznik pod miernikiem do przodu i przytrzymaj. Włącz wykrywacz, wciąż trzymając przycisk i przełącznik do przodu po czym zwolnij przycisk oraz przełącznik. Na ekranie powinien zniknąć symbol F.
Jeżeli to nie pomoże, to radzę sprzedać i kupić prostszy wykrywacz.

Ejże, nie przesadzaj i nie strasz chłopaka:) Tak samo można dać dupy na prostym" sprzęcie jak i tym skomplikowanym.. Kwestia złych ustawień i tyle. Po to jest to forum (chyba?) żeby pomagać sobie wzajemnie w razie wtopy:)

Pozdrawiam

VW

Musisz mieć wszystko wyczyszczone w notchu, bo inaczej to widzi ci to, co poniżej dyskrymy jest. Nie może być nic przekreślone, nawet połówki.
Jak masz przekreślony jakiś zakres to włącz notch i jedź do tego przekreślonego, jak dojedziesz to wciśnij pokrętło.
Najeżdżasz na kreskę i klick, i jej nie ma. Włącza się tak samo.

przykład: Jak masz zaznaczony notch np. na FOIL i podkręcisz przy tym dyskryminację powyżej FOIL to wtedy wykrywacz zaczyna widzieć to co jest przekreślone a reszty z zakresu disc. nie widzi.
Jak u żywasz dyskryminacji to musisz wyczyścić wszystkie zakreślenia bo inaczej będzie widział ten zakreślony zakres.

-Załapałeś o co chodzi z tym notch? bo to ważne w tym sprzęcie...

inny przykład: masz dyskrymę np. na 30, jęśli nie masz żadnych kresek w notch to cały zakres poniżej 30 jest niewidzialny, ale jeśli masz jakiś zakreślony zakres w notch np. górna kreska IRON, to wykrywacz nie widzi nic poniżej 30 oprócz tego właśnie zakreślonego IRON. czyli druga strona notch jest taka że robi on dziurę" w zakresie który dyskryminujesz, ok?

jak mi się coś powaliło to reset ustawień i zawrze pomoło, jest jedno ale, mają słabe przewody i raz mi wariował ten sprzęt i trzeba było nową cewkę , no ale sprzęcik na gwarancji więc nie ma co się przejmować.

pozdr

Kolego Pablo.wpl napisz coś więcej o zachowaniu przed wymianą cewki jakie były jej objawy . coś mi się wydaje że to cewka chodziłem dziś po mokrej trawie nie dało się chodzić zbudzała się. wynik zerowy :(

Na porządku chciałem serdecznie podziękować za rady które w 100% wykorzystałem . Dziś byłem pokopać rewelacje w końcu są monetki i to nawet sporo , sprzęcik normalnie spoko ale też głęboki i czuły .

RON

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie