Skocz do zawartości

Nasze repliki broni.

tatar

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 208
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Dzięki Tatar
Nie jestem gościem który wykonastwem replik zajmuje się fachowo i zawodowo. Większość w całej tej replice to pasja i moje małe szaleństwo.
Panie max.p ja sądzę że liczy się także sama praca i chęć pracy nad czymś takim zaangażowanie i wykorzystanie wszystkich środków jakie są dostępne dla danego wykonawcy. Gratuluję
Napisano
Ma pan rację. To przede wszystkim się liczy ponieważ wkłada się w to dużo czasu. Po za tym nie od razu można coś zrobić perfekcyjnie. Strzelbę robiłem trzy lata temu. Najwięcej pracy miałem z kolbo-kaburą
Najlepiej nie wyszła ale gdybym zrobił drugą na pewno wyszła by lepsza.
Napisano
Wszystko zależy od zdolności manualnych i środków jakimi się dysponuje do wykonania repliki. Oczywiście znajomość tematu jest także bardzo potrzebna. Nie trzeba się przejmować niepowodzeniami, trzeba poczekać na pomysł na wene twórczą i zabrać się do roboty kolejnej
Napisano
Mormalnie modelarnia!!! Dzięki od 1945 roku panującemu przekonaniu ,że wszelka broń jest niebezpieczna dla WŁADZY Odkrywcy stali się modelarzami" politycznym i prawnym bzdurą podporządkowani.
Napisano
To tak jak i ja,wystarczy trochę zdolności manualnych.No i cierpliwości przy wymiarowaniu,bo planów jako takich niestety jest bardzo mało.
Napisano
A dla niedowiarków polecam forum modelarzy tworzących repliki w skali 1:1.Znajdziecie tam repliki wykonane z papieru,plastiku,metalu.Życzę ciekawej lektury.
  • 1 month later...
Napisano
Witam.
Ja jestem w trakcie tworzenia niemieszaka mauser 98k, metal + kolba drewno, do tego kilka handgranatów, i jutro zaczynam spawać drugiego panzerfausta bo akurat znalazłem materiały.

PS
Czy ktoś z szanownych panów mógłby wrzucić na jakiś serwer wymiary mp40?
Napisano
http://img229.imageshack.us/img229/9899/obraz0060.jpg

Narazie tyle, teraz najtrudniej będzie pospawać gruche... Po powrocie do domu zabiore się za szczegoly.
Napisano
Mam pytanko,czy włożenie drewnianej gruchy" w oryginalną rurę będzie zgodne z prawem,czy posiadanie samej pustej wyrzutni podlega pod ustawę? pzdr
Napisano
Jeżeli zdobyłeś samą zużytą już rurę to jest zgodne z prawem. Taka rura już do niczego innego nie może być użyta, nie ma w niej ładunku miotającego, a spłonka zapewnie jest już zbita.
  • 3 weeks later...
Napisano
Witam :)
Mam do Was prośbę, czy moglibyście przybliżyć
mi proces tworzenia takich replik ??
Z czego je robicie, skąd materiały i wzorce
bo repliki są I D E A L N E
jak ktoś kupuje to też bym prosił o namiary jakieś
z góry dzięki !!
Napisano
otóż wyobraź sobie że jeszcze sklejam modele samolotów, czołgów etc. Miałem brązową farbę o odcieniu takim jak na zdjęciu i małym pędzelkiem malowałem, specjalnie mocno zacierając aby ten czarny plastik przeświecał przez farbę. Tak ten efekt uzyskałem. Nie wiem jak to powiedzieć, malowałem w ten sposób aby farba nie pokryła zupełnie plastiku. takie esy floresy.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie