festunguben Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Koleszka trafił kilka takowych jajek w poniemieckiej chałupie, pod dachówkami wraz z listami, pocztówkami i innymi gratami z okresu III rzeszy i wstecz. Tyle, że jego maja napisy i jakieś rysunki. YO'uł!
MK Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Spotkałem się z czymś takim. Były to pojemniki na jajka, ich celem było ratowanie jajek przed rozbiciem się podczas noszenia ich w plecaku, okres 1 wojny, ciężko powiedzieć która armia - czy Rosjanie czy Austriacy. W każdym razie niecodzienna sprawa, choć wielkość 5,5 cm to takie niezbyt kolosalne jajko...
fisiu2006 Napisano 12 Maj 2009 Napisano 12 Maj 2009 Trzy dni temu znalazlem identyczne w carskich okopach. Moje jest szczelnie zamknięte i w środku slychać jakiś plyn. Nie wiem czy powinienem go otworzyć. Może ktoś podpowie co tam może się znajdować?
michałł Napisano 11 Maj 2009 Napisano 11 Maj 2009 Trafiłem identyczne, taka była podówczas moda, car dostawał co roku jajko Faberge a prosty żołnierz włąśnie takie :) Michał
Pytanie
..::pushek::..
przosze o pomoc w ID tego przedmiotu.
12 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.