Skocz do zawartości
  • 0

pytanie o skrzynkę i pochłaniacz

michal16

Pytanie

Napisano

Witam. Mam pytanie o

1) czy skrzynka z fotki jest polska czy niemiecka ?

2) czy pochłaniacz a raczej ten gwint jest on wciśnięty czy tak jest wyprodukowany . pozdrawiam

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja mam taką nie posiada bić po czyszczeniu wyszła jakaś biała farba w środku skrzynka żelazna była na id napisali że niemiecka a ja sam nie wiem do końca

Napisano

Witam. Mam pytanie o

1) czy skrzynka z fotki jest polska czy niemiecka ?

2) czy pochłaniacz a raczej ten gwint jest on wciśnięty czy tak jest wyprodukowany . pozdrawiam

Napisano
Skrzynka wygląda na Patronenkasten 15,polskie były niemal identyczne,w polakach uchwyty po bokach posiadaj zagięcie na środku a ta takie posiada,najlepiej sprawdzić bicia między zawiasami górnego uchwytu.
Tradytor twoja to na bank niemiecka patronenkasten 41,poszukaj bić na dole bocznych uchwytów.
Pozdro.
Napisano
Witam. Sprawdziłem ale nie ma żadnych bić :( kolor który jest w niektórych miejscach to tzw. khaki, więc moje przypuszczenia się sprawdziły , bo również rozważałem między polską od ckm, a niemiecką od Mg .pozdrawiam
Napisano
jeszcze dodam że jest stalowa i została znaleziona na pobojowisku z bitwy pod Osuchami ( ale z tego co wiem to i polscy partyzanci mieli ckm wz.30 i Niemcy bardzo dużo Mg , poszukam jeszcze lepiej bić . pozdrawiam
Napisano
mam kompletną niemiecką maskę cywilną w stanie magazynowym i w zasadzie ma taki sam pochłaniacz,tylko w Twoim jest wygięty gwint,numery na pochłaniaczu mam w 100% identyczne,jest tam oznaczenie daty produkcki( '38 ),na moim namalowana jest jeszcze gapa" czarną farbą,i dodatkowe dwa numery też czara farba,na Twoim są chyba starte.
POzdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie