kubalament Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 znalazłem tego dużo no miejscu gdzie były niemieckie magazyny z bronią lecz nie wiem co to jest w środku jest biały proszek na pewno to nie jest proch proszę o pomoc to jest spod tego czegoś
adamusek2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 a jak bys dał zdjecie lepsiejszej jakosci to by grało ^^
kubalament Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 raczej nie będzie lepszych zdjęć jak coś to ja mogę wyjaśnić dokładnie wyglada
ZUBIKED Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Biar ma racje to jest węgierski wynalazek tylko że Twój to szrot http://www.lexpev.nl/grenades/sovietbalkan/hungary/signalsmokegrenade.htmlAle jak trafjaja ci sie wegierskie race to radze uważać na takiego typka :http://www.lexpev.nl/grenades/sovietbalkan/hungary/36mkezigranatvecsey.html Vecsey" i stickgrenade wyglądją nie groźnie szcególnie ten drugi bez dwewna, ale są.
8total4 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 przestrzegam na przyszłość przed ustrojstwem podobnym do takiej racy - włoskim granatem czerwonym diabłem"Latwo pomylić, a te granaty są czułe i bardzo niebezpieczne.http://www.diggerhistory.info/images/uniforms4/italy-red-devils.jpgpozdro!
ZUBIKED Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Masz tu tłumaczenie schematuBelső cső - Rurka, przez którą przelatywał pocisk. Jelző elegy (világító elegy) - Substancja świetlna Átvivő elegy - Opoźniacz L korong lőpor - Proch (chyba) Gyujtó elegy - materiał inicjujący Papír tárcsa - Papierowa podkładka Tárcsa - jakaś inna podkładka która trzyma wszystko w kupie Köpeny - kapturek Hüvely - baza (denko) (Dzięki - Gambit)
ZUBIKED Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 8total4 - racja .Szczególnie gdy sa oblepione rdzą i nie przypominają niczego co mogłoby zrobic BUM. Wręcz przeciwnie mają wygląd zabawkowy "
kubalament Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 raczej nie bo niema żadnego gwintu ani nic jak się to rozbierze składa się z 2 części aluminiowych w środku jest stalowa podkładka z przodu niema żadnej zaślepki i wylatuje ten proszek jak było nowe to tez nie było żadnych zaślepek bo niema jak założyć żadnych gwintów itp
8total4 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Na 1. rzut oka - kto pomysli że granaty malowano na czerwono?myślę że trzeba przed tym przestrzegać, bo to ścierwo jest wyjątkowo mocne, i jeszcze ten zapalnik uderzeniowy..w końcu włoska myśl techniczna..pozdro!
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Tak mi się coś kojarzy... to nie jest przypadkiem raca oświetlająca produkcji węgierskiej, wystrzeliwana z karabinu? Kojarzę, że było takie ustrojstwo...
kubalament Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 to może być węgierskie bo bardzo dożo węgierskich łusek tam znalazłem
bjar_1 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Gdzieś to widziałem i czytałem o tym, ale nie pamiętam gdzie - może jakiś bardziej kumaty kolega pomoże...
saperinho Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Mam zapalniczke ze szpicem która właśnie tak wygląda jak to, zapalniczka znaleziona w okopie
kubalament Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 i co nikt inny nie wie co to jest ?
Pytanie
kubalament
znalazłem tego dużo no miejscu gdzie były niemieckie magazyny z bronią lecz nie wiem co to jest w środku jest biały proszek na pewno to nie jest proch proszę o pomoc to jest spod tego czegoś
21 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.