Skocz do zawartości

Poszukiwania na plaży

rusal007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Właśnie wróciłem z tygodnia plażowania połączonego z poszukiwaniami plażowymi w Międzyzdrojach-wnioski:wyżyć sie z tego nie da ale z jednego przejścia plażą od molo do byłej bazy rybackiej zawsze wpadało 20-30zł,najlepiej chodzi się wieczorkiem koło 17-18 kiedy ludzie schodzą z plaży-ciekawie jest też koło 14-pora obiadkowa i też mniejszy tłum-wcześniej chodzić się nie da bo trzeba sie miejscami przeciskać miedzy ludźmi (jak jest rano trudno ocenić-za duży ze mnie śpioch żeby tak wstawać:)),biżuterii nie było-jeden srebrny medalik i tylo-na Niemcach nie zarobiłem-2,5 eurasa tylko sknery zgubiły-sporo kapsli z piwka i zawleczek z puszek niestety ale da sie kopać dobrze,najlepiej idzie przy barach i wyjściach z plaży-ludzkie reakcje na wariata z pikawką-same w 100% pozytywne:)można zawrzeć duzo ciekawych znajomości-polecam wszystkim plażowe pikanie na urlopie:)
  • Odpowiedzi 62
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
aha kontakty z poszukiwaczami innymi też na plus-ja spotkałem 2-też przyjezdnych- pogadaliśmy sobie życzyli powodzenia i rozeszli z uśmiechami-zero wrogości itp:)
Napisano
Powiem wam tak.
Jestem z łeby i niedawno kupilem wykrywacz, Taki dla poczatkujących.ale zeby legalnie chodzic po plazy musialem wystapic o pozwolenie do urzedu morskiego w słupsku i konserwatora zabytków. Byłem 2 razy w terenie na przejsciach do plazy ,w niecałe 2 godzinki zebtałem 40 pln w drobniakach, mase kluczyków od puszek, srebrny pierscionek ,jakies klucze i łancuszek. jak tylko otrzymam pozwolenie na pismie to wyruszam w teren na plaze A" Za wykrywacz dalem 118 zł z wysyłka - koles kupił ,pobawil sie i 2 tygodnie puzniej sprzedał mi go po nizszej cenie - prawie 70 zł taniej. Jestem ciekaw kto z obecnych na tym forum wybiera sie na plaze od wrzesnia . Pozdrawiam
Napisano
do kolegi Korabito, ciekaw jestem jak sobie wyobrażasz to pozwolenie, co mianowicie ma zawierać? (może ma mieć formę decyzji albo postanowienia?), nasze prawo jest mocno ograniczone... a oczywiste sprawy często pozostają w strefie nielegalnych. Swoją drogą ja zebrałem 25zł/h w Dębinie koło Rowów pozdr!
  • 4 years later...
Napisano
Odświeżam wątek, gdyż spopularyzowanie sprzętu sprawiło, że rekreacyjne wyjścia to połów śmieci a nie monet. Jakie są Wasze doświadczenia z tegorocznego sezonu?
Jestem ciekaw opinii zarówno urlopowiczów spacerowiczów jak i lokalnych nocnych łowców.

Pozdrawiam
  • 4 months later...
Napisano
Ostatni weekend sierpnia br. Godzinka z rana w Krynicy Morskiej z nieodłącznym rutusikiem. 37pln na śniadanko było,tylko te chol..ne dziki. Zero konkurencji lecz ciekawość nielicznych emerytów cierpiących na bezsenność okropnie męcząca.
Napisano
Ciekawą opcją jest układ z obsługą baru na plaży.
Na koniec dnia podnosicie drewniane pomosty i dzielicie sie po połowie.
Z opowiadań znajomego z jednego miejsca można dociągnąć nawet do 30 pln po podziale...
Przez dwa tygodnie podobno nie wydał złotówki na piwo :)
Żona wk...wiona delikatnie.:)
Ja działam też na Minelabie Excaliburze i czeszę w wodzie.
Albo mam fajne trafienia, albo bardzo długo nic...
Przynajmniej pozbywam się natrętów w postaci doradców,pytaczy,ciekawskich.
Minus to temperatura wody.
  • 2 years later...
Napisano
Witam,

dokładnie robię to samo co kolega wars2012 tyle, że z garrett at gold.
W wodzie jeszcze można coś trafić, amatorów plaży ( bez obrazy ) jest więcej, sam praktykowałem wcześniej i jeszcze czasem praktykuje.
Ogólnie na plażach kultura.
Nie trafiłem nigdy na łysych chcących działki" z poszukiwań... może dlatego ze tez jestem łysy :)))

Pozdrawiam Wszystkich Detektorystów.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie