gisio Napisano 26 Kwiecień 2009 Autor Napisano 26 Kwiecień 2009 Alfa 2000,Delta 4000,Gamma 6000,Omega 8000 Pokazały się na allegro. Można je spotkać na czeskich stronkach. Viking mile wypowiada się na temat tej firmy. Jak myślicie czy to może być wartościowy sprzęt.
Brzęczyszczykiewicz Napisano 26 Kwiecień 2009 Napisano 26 Kwiecień 2009 Viking będzie sie miło wypowiadał na temat sprzętu, jeśli ma na nim dużą prowizję. Im prowizja większa, tym miłość też :)Sprzęt jak sprzęt. A dlaczego miałby być nie wartościowy?
hombre1 Napisano 27 Kwiecień 2009 Napisano 27 Kwiecień 2009 Pytanie wg.mnie dotyczyło konkretnych informacji nt.wymienionych nowych modeli Tekneticsa,a nie dystrybutora.Jak zauważyłem Kol.Brzęczyszczykiewicz nie za wiele ma do powiedzenia na temat tej marki.Osobiście nie miałem w rękach tych wykrywek,ale sama firma wg.mnie gwarantuje wysoką jakość wykonania i przyzwoite osiągi.Trudno też nie zauważyć podobieństwa do linii Minelabów spod znaku X30,50,70.Przypuszczalnie te wykrywacze mają stanowić alternatywę właśnie dla X-ów.Sam jestem ciekaw opinii od użytkowników.Pozdrawiam!
Raned Napisano 27 Kwiecień 2009 Napisano 27 Kwiecień 2009 Wykrywacze te są produkowane przez First Texas, tą samą, która robi Fishery F2, F4, F5, F70, F75 i Bounty Huntery. Te same podzespoły i inżynierowie. Np. Omega 8000 jest bardzo podobna do F5, różni się zasilaniem - jedna bateria 9V zamiast dwóch i innymi szczegółami. Na razie sprzedałem jedną Alfę 2000, więc na opinie użytkowników, na razie nie masz co liczyć.
armand Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Opinia o firmie wynika chyba tylko z racji, że posiada tzw markę, a to w naszym prowincjonalnym społeczeństwie jest walor podstawowy. Wypowiedź swoją motywuję śladową ilości wyrobów tej marki na polskim rynku. Skończcie z kultem marki, oceniajcie poszczególne towary. Denar wyjaśnił nam prowincjuszom, że i tak większość wykrywaczy z USA jest produkowanych w jednej fabryce First Texas. Sądząc z fotografii i opisów Denara są to wykrywacze klasy popularnej, ale klasa ta stawia sobie coraz wyższe wymagania. Są to wykrywacze bardzo efektownie wykonane, cenowo przystępne, na pewno zdeklasują ograne już X-terry, nawet te po liftingu. Mnie osobiście bardzo się podobają i nie ważne czy są tej czy innej marki. Dwa pierwsze modele mogły by mieć nieco oryginalniejsze sondy. Oczywiście są to modele dedykowane na rynek amerykański, ze swoimi oznakowaniami monet, przynajmniej dla mnie te oznakowania są super abstrakcyjne. Dziwię się, że znana warszawska firma nie wprowadziła ich do swojej oferty, ale rynek nie uznaje pustki. Gratuluję Denarowi wyboru asortymentu, bo Tesoro ze swoimi obudowami sterownika jest chyba w tyle na rynku. Młode wilki eksploratorów potrzebują nowego dizajnu, i nowa oferta to realizuje.
Raned Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Gdyby ktoś chciał poczytać o zagmatwanych losach tych firm pod obecnym szyldem First Texas to polecam http://www.findmall.com/read.php?58,897437
VanWorden Napisano 28 Kwiecień 2009 Napisano 28 Kwiecień 2009 Tak jak nie powinno się podchodzić z kultem" do marki tak nie powinno się oceniać czegoś jedynie po wyglądzie, co tu się własnie wyczynia:))Te wykrywacze tylko wyglądają podobnie do serii X-Terra, co tylko świadczy na korzyść designu" Minelaba. Jednak na wyglądzie podobieństwo się kończy. To przyzwoite acz delikatne wykrywacze, bardziej pasujące do średniej półki Fisherów czy serii Prizm White'sa a nie do X-Terr, zwłaszcza nie do X-70/705. Tak jak napisał zresztą Armand, to sprzęty zaprojektowane głównie na rynek amerykański.PozdrawiamVW
Raned Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Wszystkie znaczące wykrywacze były zaprojektowane na rynek amerykański i są kalibrowane na monety amerykańskie a są używane na całym świecie. Wykrywacze są lekkie, ale nie mniej delikatne niż X-Terry. Po co wydawać opinie o czymś czego się nie miało nawet w ręku?
VanWorden Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Tu się Raned mylisz. Nie napisałem nic o tych sprzętach na forum bo nikt o nie nie pytał a ja zwyczajnie nie jestem nimi zainteresowany. Możemy również różnić się w ich ocenie, jednak dla mnie są zdecydowanie bardziej delikatne od X-Terr i jedynie na nich zewnętrznie stylizowane. Ale podkreślam, że to tylko moje zdanie.PozdrawiamVW
Raned Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Twoja opinia jest śmieszna i bezpodstawna, bo nigdy nie pisałeś, że Fishery F2, F4, F5, F70, F75 są delikatniejsze od X-Terry a Teknetics jest to dokładnie to samo, ta sama firma, komponety i wykonanie. Jeżeli nie jesteś zainteresowany i nie miałeś ich w ręku to lepiej nie pisz nic.
VanWorden Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Raned - Ty na serio powinieneś trochę wyluzować bo zbyt serio podchodzisz do wszystkiego.. Jesteś zły bo dystrybutorem pewnie będzie Viking, ale to nie powód żeby się wyładowywać na prawo i lewo;) Porównanie F2 do F75 jest zabawne, ale niby czemu miałbym pisać, że coś jest od czegoś mniej lub bardziej delikatne jeśli nikt o to nie pyta? Co ja jestem, dworzec kolejowy żeby podawać wszystkie informacje o sprzętach? Trochę własnej inicjatywy panie kolego:) Jakby ktoś zadał pytanie o delikatnośc tych sprzętów to może bym i coś napisał w tej kwestii, ale pytań nie było, więc po co się produkować? Co do trzymania w ręku to przypominam Ci, że te wykrywacze w UK są już dostępne od jakiegoś czasu. Jeszcze raz powtarzam - nie jestem informacją PKP żebym pisał o wszystkim niepytany, śmieszy mnie tylko zachwyt nad formą bez zastanowienia się nad treścią.PozdrawiamVW
Raned Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 VW Twoja wypowiedź to JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE, wypowiadasz się na temat wszystkiego, czy coś wiesz czy nie wiesz i musisz obsikać każde drzewko.
Raned Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 VW proszę o niezabieranie głosu w tym temacie, raz, że go to nie interesuje, dwa, że niewiele na ten temat wie; mogę dyskutować z każdym, kto chce coś wiedzieć na temat wykrywaczy Technetics lub ma coś ciekawego do powiedzenia, odpowiem na każde pytanie w miarę swoich możliwości, tym bardziej, że mam wszystkie obecnie produkowane Tekneticsy do dyspozycji.
gisio Napisano 29 Kwiecień 2009 Autor Napisano 29 Kwiecień 2009 Sorka koledzy albo panowie to wrazie czego gdyby się ktoś obraził na kolegów".Moim zamiarem nie było spowodowanie skakania sobie do gardeł.Poprosiłem tylko oto aby forumowicze mogli wypowiedzieć SWOJE opinie i za takowe wszystkim serdeczne Bóg zapłać.
VanWorden Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Raned no sorry, ale nie możesz komuś zakazać wyrażania swoich opinii tylko dlatego, że nie są one zgodne z Twoimi albo dlatego, że akurat dziś wstałeś lewą nogą. Serio, to nie to forum i nie ta partia:) Wyraziłem swoje zdanie (do czego podkreślam mam pełne prawo) ponieważ dokonano tu jedynie bardzo powierzchownej oceny tych sprzętów i porównania do serii X-Terra, co uważam za JEDNO WIELKIE NIEPOROZUMIENIE. To tyle na razie i już z przyjemnością oddaje Ci głos no chyba, że ktoś o coś ciekawego zapyta:)PozdrawiamVW
Zwierzu Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 Porównanie do seri X-terra-WIELKIE NIEPOROZUMIENIE.Miałem to własnie napisac
Raned Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 Zwierzu, co Ty wiesz o Tekneticsach?, Który model miałeś w ręku?
hombre1 Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 Widzę ,że Kol.VanWorden nie czyta uważnie.Dodatkowo krzyczenie wielkimi literami nie należy do dobrego tonu na forach internetowych.Przypominam raz jeszcze,że nie prównywałem Minelabów z serii X do nowych produktów Teknetics,a jedynie stwierdziłem,że są podobne wizualnie(bo są...wystarczy szeroko otworzyć oczy :)).Stwierdziłem również,że przypuszczam,że mają stanowić alternatywę dla X-ów zastrzegając przy tym,że nie miałem ich w rękach.Nie rozumiem skąd takie zacietrzewienie u kol.w tym temacie.Pewnie z czasem znajdą się użytkownicy nowego Tekneticsa,którzy mieli lub mają również X-terrę 70 i wówczas będzie można cos konkretnego na ten temat powiedzieć(coś w ten deseń napisałem już wcześniej kończąc post).Pozdrawiam!
VanWorden Napisano 30 Kwiecień 2009 Napisano 30 Kwiecień 2009 hombre1 - źle to odebrałeś bo mój komentarz tyczył się nie Twojego postu a armanda, który jak na mój gust zbyt szybko napisał o zdeklasowaniu ogranych X-Terr", jedynie na podstawie opisu i komentarzy Raneda, które można potraktować tylko w kategoriach reklamy. Zdaję sobie sprawę z netykiety, ale użyłem dużych liter jedynie jako żartobliwej odpowiedzi na krzyczące litery Raneda:) A wracając do tematu, to przecież nie napisałem nic złego o tych sprzętach. To naprawdę fajne wykrywacze (zwłaszcza Omega) ale nic totalnie powalającego i naprawdę nie na miarę X70/705. Fajnie leżą w ręce i pewnie sam bym je wybrał zamiast np. któregoś Prizma, ale tylko dlatego, że chwilowo z powodów zdrowotnych mam zboczenie na ergonomię a nie na zasięg czy czułość;) na razie nie zapowiada sie na dodatkowe cewki chyba. Obsługa prosta, co widać choćby na prezentacji poprowadzonej przez Herr Detektorra:))http://www.youtube.com/watch?v=Ga2rtBmm0nYSwoją drogą to trochę szkoda, że sprzęty stają się coraz bardziej plastikowe i podobne do siebie.. PozdrawiamVW
kananana Napisano 6 Październik 2009 Napisano 6 Październik 2009 miałem w ręku Tekneticsa Omega (w sklepie w Rzeszowie, nie w terenie) i pierwsze wrażenie Bardzo Dobre. mam GTP 1350 i chyba zamienię.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.