ensiferum3 Napisano 13 Maj 2010 Share Napisano 13 Maj 2010 Krople nie załatwiają sprawy do końca ,pomimo tego że zwierzaki są natarte , to i tak wchodzi na nie to paskudztwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samson Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Mój kuzyn leśnik, dostał od tego paskudztwa boreliozy i ledwo się porusza. Choroba zaatakowała układ nerwowy. Przy nasileniu choroby nie mógł chodzić. A to trwa już ponad rok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 ta choroba to straszne paskudztwo.W Krakowie jest jakaś lekarka która to leczy,ale kuracja sporo kosztuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nebelwerfer Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Dobra,najwyżej dostanę wafla":http://borelioza.net/home/lekarze/Z góry mówię że nie znam a nie nie jestem w żadnych konfiguracjach z tymi lekarzami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cycu1234 Napisano 17 Maj 2010 Share Napisano 17 Maj 2010 Bolerioza to straszne paskudztwo!!! Lepiej zainwestować kilkadziesiąt zł w ochronę niż na to zachorować!!! Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mac3 Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Przyznam się, że po przeczytaniu wieczorkiem waszych postów, zastanawiałem się, czy nie odłożyć swojego porannego wypadu na kiedy indziej (po zaopatrzeniu się w większą ilość offów itp). Jednak poszedłem i stosując wspomniane sposoby (spodnie do skarpetek itp.) udało się wrócić bez kleszczy. Może spryskałem się więcej ale myślę, żę ogólnie nie ma co przesadzać - borelioza owszem straszna rzecz ale gdy rozsądnie się ubierzemy, spryskamy i sprawdzimy po przyjściu do domu, ryzyko jest niewielkie. A więc nie rezygnujmy z wypadów i nie dajmy się zwariować!Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomala_kikol Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 Paskudztwa w Borach Tucholskich co niemiara... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jeremiahjohnson Napisano 6 Lipiec 2010 Share Napisano 6 Lipiec 2010 mac3- pewnie że nie dajmy się zwariować. Przez kilkanaście lat, kleszcza złapałem tylko raz i to tylko dlatego, że po powrocie do domu, wyjątkowo nie zrobiłem sobie przeglądu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samson Napisano 7 Lipiec 2010 Share Napisano 7 Lipiec 2010 Byłem u lekarza, wypisał mi jakieś antybiotyki po ukąszeniu. Lepiej dmuchac na zimne, tym bardziej,że kosztowały tylko 6 zł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.