draco Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Napisano 24 Kwiecień 2009 Jak na innych forach fama niesie we wtorek 21.04 około 15 km od Konina w trakcie kopania dołu pod fundament znaleziono działko WJa-23 z rozbitego Ił-2. Podobno po katastrofie szczątki maszyny były rozrzucone na dość dużym obszarze. Działko zostało zabrane przez saperów, gdyż miało w sobie zakleszczony pocisk. Konserwator zabezpieczył znalezisko, które trafi do jednego z poznańskich muzeów.Zdjęcie:http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/23ae593312432f58.htmlPiękny okaz!
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Czy taki piękny? Podejrzewam, że w naszym pięknym kraju jest kilkanaście-kilkadziesiąt takich działek...
Hansdekawka Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Co z tego,że może jest ich więcej,czy dlatego jest brzydkie???Przecież to też eksponat do muzeum.
bjar_1 Napisano 24 Kwiecień 2009 Napisano 24 Kwiecień 2009 Z mojego punktu widzenia - złom ;] nie rajcują mnie raczej stalowe złomy... no ale komuś się może podobać!
f35jsf Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Ee tam złom, czy wszystko musi błyszczeć żeby było wartościowe??Działko fajne, trzeba nad nim posiedzieć i będzie jak nowe:)))Pozdrawiam. PSŻeby tylko saperzy nie wysłali dziada w kosmos:)))
bjar_1 Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Nie uważam, że wszystko musi błyszczeć żeby było wartościowe"...
Hansdekawka Napisano 25 Kwiecień 2009 Napisano 25 Kwiecień 2009 Panowie, ja też nie uważam,że wszystko się musi błyszczeć,a takie eksponaty, to tylko umyć, zaoleić i do lokalnego muzeum z adnotacją ,że znalezione w okolicy.I nie trzeba sie nad czymś takim roztkliwiać, ale tez nie należy olewać, bo to jednak dokumentuje historię danego terenu.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.