Skocz do zawartości

Katyński Marsz Cieni

Rekomendowane odpowiedzi

W Warszawie po raz drugi odbył się Katyński Marsz Cieni. Wyruszył punktualnie o 17.00 z pod Muzeum Wojska Polskiego i idąc Nowym Światem, Krakowskim Przedmieściem, przez Starówkę dotarł do pomnika Poległych i Pomordowanych na Wschodzie.
W galerii kilka fotek z początku Marszu.

Moze jedyny zarzut to to że szkoda że nie było choć jednego transparentu z napisem czego marsz dotyczy. wiekszość ludożerki po drodze nie kumała o co chodzi. Wiem ,to smutne ale większość przypadkowych kretynów na ulicy myslalała że kręca jakiś film tylko zastanawiali sie jaki albo mysleli że to rocznica powstania w getcie...

Miałem przyjemność po raz pierwszy uczestniczyć w tego rocznym Katyńskim Marszu Cieni i chciałbym podziękować organizatorom za możliwość udziału w tej niespotykanej rekonstrukcji. Widziałem wiele inscenizacji i rekonstrukcji ale marsz bije wszystkie imprezy pod względem ładunku emocjonalnego jaki ze sobą niesie. Widok oficerów WP w towarzystwie żołnierzy NKWD, rewizje, przesłuchanie, wiązanie rąk oraz przykrywanie żołnierzy WP czarnym całunem podczas których były oddawane strzały to wszystko oddawało niesamowity klimat i grozę tego przedstawienia.
Moje gratulacje dla organizatorów i uczestników bo było to naprawdę niesamowite przeżycie.
http://www.mmwarszawa.pl/4129/2009/4/20/katynski-marsz-cieni-przeszedl-przez-warszawe?category=news

leowawa był szybszy...
mam to samo odczucie co wulfgar , niewielu ludzi kojarzyło Marsz z Katyniem, powinniśmy mieć albo kogoś z plakatem na początku albo ulotkarzy rozdających informacje lub chociaż flagę z napisem tytułowym.
Poza tym wrażenia z uczestniczenia w tym Marszu niesamowite i nie do opisania.

A może (taka luźna propozycja), żeby przekaz był bardziej czytelny, przed kolumną powinien jechać jakiś pojazd z epoki. Może to być odkryty samochód lub dorożka, mogą tam siedzieć oficerowie NKWD, a nad nimi w formie transparentu napis, że jest to Katyński Marsz Cieni".
Taka informacja będzie bardziej zrozumiała dla widzów, jednocześnie wymuszająca odpowiednie zachowanie się.
A tak to odczucia są różne, może film kręcą, może to jakiś performance?

Właśnie coś w tym rodzaju miałem na myśli , samochód byłby dobry , no ale to już zależy od organizatorów.My tylko uczestniczyliśmy jak najlepiej umieliśmy :-)

a tutaj kilkanaście z 400 zdjęć zrobionych przez moją małżonkę...

http://picasaweb.google.pl/witowskiprzemek/KatynskiMarszCieni#

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie