pomsee Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 Przyznam Panowie, że szczęka mi opadła jak zobaczyłem foto tego guzika (znalezione na pewnym portalu aukcyjnym).Litera R" w labrach, z karbowanym otokiem jak w napoleońskich guzikach dragonów.Opisany jako Królestwo Polskie.Kto mógł go używać?
pomsee Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 W dodatku był to guzik dwuwarstwowy, misternie wykonany a więc yle kto" go nie nosił.Zagadka :/
kopijnik2 Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 e... tam ... Opisany jako Królestwo Polskie - wątpliweLitera R" w labrach, z karbowanym otokiem jak w napoleońskich guzikach dragonów - ważne !!!niemieckojęzyczny oddział (koński- coby nie precyzować formacji)- wg wzoru francuskiego (może w służbie GA, ale niekoniecznie)...
pomsee Napisano 19 Kwiecień 2009 Autor Napisano 19 Kwiecień 2009 To co wiem to nie jest to guzik francuski na 100%Podobny jest do guzika Inwalidów z KK tylko, że na Inwalidzie" litera L" jest w kursywie.
8total4 Napisano 19 Kwiecień 2009 Napisano 19 Kwiecień 2009 albo któryś z zagranicznych regimentów Napoleona ??
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.