Skocz do zawartości

Talerze aluminiowe WP IIRP

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ooooo, wlasnie! Wedlug informacji, jakie mi przekazano tamten, ktory moglem nabyc, byl ufundowany przez korpus oficerski, a mysle, ze pewnie musiala byc ku temu okazja.Wydaje sie, ze zmiana przydzialu i odejscie z pulku bylo doskonalym powodem dla takiego prezentu, dla lubianego dowodcy.A nie pamietasz jaki to byl pulk?
  • Odpowiedzi 63
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Cześć!:)
Dzięki za fotki, miło popatrzeć :)
co do talerza to mój jest inny - est chyba jeszcze bardziej płaski:) , ma węższą krawędź" i krawędź jest , w przekroju łukowata.
Pozdr.
Grzesiek
Napisano
BARTEK 102 - super wiaderko (takiego fanta nie widziałem ) z tego wynika ze MW zamawiało wyroby u co najmniej u 2 wykonawców .
DTH - nie pamiętam który to był pułk.
Sławek
Napisano

Zgodnie z obietnica, choc dalekie od tematu watku, to jednak gadzety fajne, no i jednostkowe, drugich takich samych nie bedzie:)

Napisano

DTH- znalazłem wczoraj Mundur i Broń" nr 4 na okładce przedstawiona jest fotka zestawu który był podarowany d-cy pułku w którym wystepuje miniaturka sztandaru(bardzo mała).Ta miniaturka którą ja widziałem była znacznie większa.Jeden ze znajomych powiedział mi że w Muzeum Regionalnym w Łowiczu jest miniaturka podarowana d-cy 10 p.p ma ona wielkość 20-30 cm .Może ktoś się odezwie z tamtego rejonu i coś dopowie.
Sławek

Napisano
Cześć !

O kurde super są te tablice - wnioskuję z fantów że masz niezłą kolekcję :) ,dzięki wielkie DTH że Wstawiłeś foto !

Do postu Slawa dodam że proporzec sztandaru w figurze ma wymiary 19x19 cm , a proporca 100 x 145 mm.

Pozdrawiam
Grzesiek

Napisano
Dziekuje.Mam ten nr MiB, ale mam wrazenie, ze to co ogladalem wowczas bylo ciut wieksze.Moge sie jednak mylic.Dziekuje Wam za pomoc i dobre slowo, dobrzy ludzie:)
Jak beda jakies watki okraszane zdjeciami, to z przyjemnoscia sie wlacze:)
  • 11 months later...
Napisano
Witam!
Wspaniałe zbiory,pełen podziw i owacja na stojąco!Mam pytanie,czy w szpitalach wojskowych również były w jakiś sposób znaczone zastawy stołowe,z czego były wykonane itd.Na zdjeciu był jakiś kubek,ale tylko w domyśle pochodzący ze szpitala.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie