Skocz do zawartości
  • 0

Graty po wysadzeniu ?

amsel44

Pytanie

Napisano

Pozdrofka , ostatnio bylem ze znajomym w ciekawym miejscu , prawdopodobnie po wojnie niszczono tam wszystko co mozliwe. prosze o ident. najbardziej ciekawia mnie te klamoty chyba od jakiejs podstawy (lorneta ew.mg)
na miejscu znajduje sie setki porozrywanych el. lusek od kal. 20mm do ok 100mm 90%stalowe. sporo tez czesci wiekszego grubego zlomu
kolega trafil kilka ... porozrywanych czesci szabelek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Pablo , takie miejsca sa wszedzie ...ja mieszkam we wrocku , tutaj kilka ale konkretnych takich miejsc przeszlo do ... legend
szesc" amsel44 :)
Napisano
Na trzecim zdjęciu od góry razem z trzonem zamka od mosina te dwie tuleje to są zawiasy od trójnogu do strzelań przeciwlotniczych od MG 34 lub 42, przedmiot na dole zdjecia to wyciągacz do rozerwanych łusek od Flaka. Czy fanty pochodzą z dziur w okolicy Leśnicy we Wrocławiu?
Napisano

ERwin , dzieki za pomoc , piszac o wyciagu lusek miales na mysli to co zaznaczylem ?
eh.. klamoty przez was rozpoznane potwierdzaja ze warto tam jednak jeszcze poszperac co mnie cieszy :)

Napisano

Tajemniczy element z 2 pierwszych zdjęć zapewne dostał się tam przez przypadek ,bo to część głowicy starego gramofonu.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie