Trooper85 Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Ostatnio dosatałem w prezencie taką ciekawostkę. Do czego służy mniej więcej wiem, ale interesuje mnie jak to się fachowo nazywa i jak dokładnie się tego używa.
Trooper85 Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 w okienku" widać taką skalę +-20 stopni
Trooper85 Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 i jeszcze z futerałemJeśli ktoś wie jaki zakład kryje się pod 131" też byłbym wdzięczny.Z góry dzięki za odpowiedziZdrów!
tyfus Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 z tego co pamiętam nazywa się spadkościomierz Lubatina. swego czasu powszechnie używany w geodezji do pomiaru spadku dróg i nie tylko - również skarp
tyfus Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 sorki - nie spadkościomierz tylko spadkomierz i wykorzystywany również w topografii
Frozzer Napisano 9 Kwiecień 2009 Napisano 9 Kwiecień 2009 nie służył on do pomiaru spadku dróg - tylko ogólnie do pomiaru spadków wzniesień odczytywanych z warstwic na mapie
Pytanie
Trooper85
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.