XII Posted April 7, 2009 Author Posted April 7, 2009 Witam,Proszę o ID monetek i znaczka" z wygrawerowanym hmm czym? :) właśnie co to na tym znaczku jest? Jakiś specjalny znak Pi czy rosyjska literka? Do kogo mógł należeć i przy czym był?Pozdro.
Pablo.wpl Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 To twoje (COŚ) to jest guzik, guzik damski wg mnie,jakiejś sukni wyjściowej, około 150l może starsze...?
zielaa Posted April 7, 2009 Posted April 7, 2009 elo to pierwsze to chyba jakaś nabijka Piotra I Cara Rosji a monetki to półtoraki koronne Zygmuta III Wazy pozdro
XII Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Dzięki za ID, ale czy monetka nr 1 ta srebrzysta nie przypomina falsa? Bo mam obawy ;)
8total4 Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 to pierwsze jakiej jest wielkosci??widziałem podobną rzecz identyfikowaną jako okucie bodaj kolby od pistoletu z okresu panowania Piotra I.Gratuluję.pozdro!
XII Posted April 8, 2009 Author Posted April 8, 2009 Tam na kolejnych fotkach masz dla porównania 1gr teraźniejszy - może fotki zrobione pod złym kątem aby sobie wyobrazić wielkość ale mniej więcej widać... Gratulować chyba nie ma czego? ;-) ale thx :-)
POMORZANY Posted April 8, 2009 Posted April 8, 2009 WitamTo coś to blacha kciukowa od broni palnej.Moneta 2 to półtorak chyba elbląski Gustawa II Adolfa.Pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.