XII Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 Witam,Proszę o ID monetek i znaczka" z wygrawerowanym hmm czym? :) właśnie co to na tym znaczku jest? Jakiś specjalny znak Pi czy rosyjska literka? Do kogo mógł należeć i przy czym był?Pozdro.
XII Napisano 7 Kwiecień 2009 Autor Napisano 7 Kwiecień 2009 i jeszcze raz przód z 1gr dla porównania...
Pablo.wpl Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 To twoje (COŚ) to jest guzik, guzik damski wg mnie,jakiejś sukni wyjściowej, około 150l może starsze...?
zielaa Napisano 7 Kwiecień 2009 Napisano 7 Kwiecień 2009 elo to pierwsze to chyba jakaś nabijka Piotra I Cara Rosji a monetki to półtoraki koronne Zygmuta III Wazy pozdro
XII Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Dzięki za ID, ale czy monetka nr 1 ta srebrzysta nie przypomina falsa? Bo mam obawy ;)
8total4 Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 to pierwsze jakiej jest wielkosci??widziałem podobną rzecz identyfikowaną jako okucie bodaj kolby od pistoletu z okresu panowania Piotra I.Gratuluję.pozdro!
XII Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Napisano 8 Kwiecień 2009 Tam na kolejnych fotkach masz dla porównania 1gr teraźniejszy - może fotki zrobione pod złym kątem aby sobie wyobrazić wielkość ale mniej więcej widać... Gratulować chyba nie ma czego? ;-) ale thx :-)
POMORZANY Napisano 8 Kwiecień 2009 Napisano 8 Kwiecień 2009 WitamTo coś to blacha kciukowa od broni palnej.Moneta 2 to półtorak chyba elbląski Gustawa II Adolfa.Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.