Skocz do zawartości

Czy istnieja duchy???

kobala

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 68
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Właśnie odwrotnie kol.feld.
Ja odniosłem wrażenie-(spędziłem w tym budynku ok.70 godz.)
że tak naprawde jeśli jakiekolwiek Byty istnieja?
To tak naprawdę jest im obojętna nasza obecność.
-nie mogą cię fizycznie skrzywdzić
-raczej ich nie zobaczysz
-najwyżej,wyczujesz jakąś obecność - (problem znany od stuleci,niewytłumaczony.Dziwne zapachy(stęchlizna)uczucie zimna etc.)
Krzywdy ci nie zrobią-no chyba,że psychiczną.
pzdr.
Napisano
Małe sprostowanie!!!!

Nie miałem pojęcia że takie zdjęcie juz jest na forum!

Nie wiem czy uzytkownik speed jest autorem tego zdjęcia czy może ma wspólnych znajomych z moim kolegą.

Jeśli kogoś przez to urazilem- bardzo przepraszam!!!

Musze poważnie porozmawiać ze swoim znajomym czy nie wrobił mnie w ch....
Napisano
200 lat temu używano tego samego pokrycia dachowego, którego używa się do dzisiaj- (Łupka)-skały osadowej, materiału miejscowego.
Dach budynku był wielokrotnie zmieniany i nie rekonstruowany pod względem historycznym.
Np. przed Wielką wojną była tem rozdzielnia pary.
W czasie II, latały nad nią Sztukasy, Dorniery, etc.
A co było potem, nie wiem.
Pzdr.
ps. Te dźwigarki mają leciutko 200 lat.
Napisano
nie żebym szukał zaczepki, ale konstrukcja dachu to -licząc życzliwie - początek XX wieku.łupek potrzebuje większego spadku i drewnianej konstrukcji.

P.S. współczesny łupek to tworzywo sztuczne niestety
Napisano
oj, off-topujemy.

Współczesny tworzywiany pseudołupek to jest to czym najpowszechniej pokrywa się dachy na Wyspach w obecnych czasach.Jest produkowany głównie z odpadów.Jest lżejszy od prawdziwego i jak się przyjrzeć- to bardziej matowy w odcieniu.

Ale w duchu pojednawczym powiem Ci - te masywne filary z Twoich fot pierwotnie musiały podtrzymywać jakąś masywniejszą konstrukcję niż tę -co najwyżej - stuletnią kratownicę.
Napisano
Ten wątek byłby ciekawszy, gdybyś w parze wodnej nie starał się odnaleźć jakiegoś bytu nadprzyrodzonego, a porobił kilka fotek samemu budynkowi w dobrym świetle-ciekawa konstrukcja... lubię stare budynki.
Napisano

W internecie są obrazy głównie nieprawdziwe. Ducha można zrobic na pierwszym lepszym programie (kto nie wierzy temu prześle zdjęcie z filcyjnym duchem). Pierwsze zdjęcia z tego wątku są prawdziwe, jest to zbieg okoliczności ułożenia się dumu albo orginalna zjawa. Czy podczas robiena zdjęcia było tam zimno i pachniało świeżością"? Podczas zjawy jonizuje się tlen i powstaje chwilowo ozon. Przedstawiam na obrazie zachowanie światła i odbicie.

Napisano
Ten wątek jest ciekawy sam w sobie i ciekawszy od niektórych klasycznych pyskówek.
Jeśli ktoś uwaza,że ten temat jest nudny,nieprawdziwy i banalny,niech poprostu go nie czyta etc.
Ale wszelkie uwagi są zawsze mile widziane-byle na poziomie kulturalnym.
A nie np.hehehe-Moj brat tak zrobił w paintbrusch i teraz na tapecie mam duch z pierwszej wielkiej.
Napisano
Jaka para w takich ilościach przy temp.7 stopni kol.Święty?
Co miało by ją wytworzyć?
Jedyna para jaka tam była to ta z moich ust.
pzdr.
ps.I jakim cudem wytworzyła się i wzniosła na w\\pokazaną wysokość w przeciągu kilku sekund?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie