mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 To też ciekawe.Przynajmniej tak mi się wydaje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 To już ostatnie. Chciałbym jeszcze dodać ,że zdjęcia były robione na takzwanego fuksa" czyli w zupełnych ciemnościach.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Jeszcze pare takich zdjec,a przestane do lasu chodzic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Właśnie odwrotnie kol.feld.Ja odniosłem wrażenie-(spędziłem w tym budynku ok.70 godz.)że tak naprawde jeśli jakiekolwiek Byty istnieja?To tak naprawdę jest im obojętna nasza obecność.-nie mogą cię fizycznie skrzywdzić-raczej ich nie zobaczysz-najwyżej,wyczujesz jakąś obecność - (problem znany od stuleci,niewytłumaczony.Dziwne zapachy(stęchlizna)uczucie zimna etc.)Krzywdy ci nie zrobią-no chyba,że psychiczną.pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kobala Napisano 8 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Małe sprostowanie!!!!Nie miałem pojęcia że takie zdjęcie juz jest na forum!Nie wiem czy uzytkownik speed jest autorem tego zdjęcia czy może ma wspólnych znajomych z moim kolegą.Jeśli kogoś przez to urazilem- bardzo przepraszam!!!Musze poważnie porozmawiać ze swoim znajomym czy nie wrobił mnie w ch.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 mihura niezwykłość Twoich zdjęć polega na tym, że dowodzą że blachę falistą stosowano na sto lat przed rozpoczęciem jej produkcji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 blacha mogła być zmieniona nie dawno ale mury wyglądają na stare. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 ażurowa konstrukcja dachu oraz jego niewielki spadek nie byłyby w stanie utrzymać żadnego pokrycia dachowego stosowanego 200 lat temu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 200 lat temu używano tego samego pokrycia dachowego, którego używa się do dzisiaj- (Łupka)-skały osadowej, materiału miejscowego. Dach budynku był wielokrotnie zmieniany i nie rekonstruowany pod względem historycznym. Np. przed Wielką wojną była tem rozdzielnia pary. W czasie II, latały nad nią Sztukasy, Dorniery, etc.A co było potem, nie wiem.Pzdr.ps. Te dźwigarki mają leciutko 200 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 nie żebym szukał zaczepki, ale konstrukcja dachu to -licząc życzliwie - początek XX wieku.łupek potrzebuje większego spadku i drewnianej konstrukcji.P.S. współczesny łupek to tworzywo sztuczne niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Data na bliźniaczym budynku 1823. Wybacz, że dodałem 14 lat.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 ja mówię o dachu konkretnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 A od kiedy mamy współczasny łupek- niestety?Niesamowite jest to, co piszesz.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 oj, off-topujemy.Współczesny tworzywiany pseudołupek to jest to czym najpowszechniej pokrywa się dachy na Wyspach w obecnych czasach.Jest produkowany głównie z odpadów.Jest lżejszy od prawdziwego i jak się przyjrzeć- to bardziej matowy w odcieniu.Ale w duchu pojednawczym powiem Ci - te masywne filary z Twoich fot pierwotnie musiały podtrzymywać jakąś masywniejszą konstrukcję niż tę -co najwyżej - stuletnią kratownicę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Wnętrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Też ciekawe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Wnętrze 2. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Przed. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 I po czasie załadowania się lampy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 8 Kwiecień 2009 Share Napisano 8 Kwiecień 2009 Lewa strona. Aparat Kodak Z740.Pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swiety82 Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Ten wątek byłby ciekawszy, gdybyś w parze wodnej nie starał się odnaleźć jakiegoś bytu nadprzyrodzonego, a porobił kilka fotek samemu budynkowi w dobrym świetle-ciekawa konstrukcja... lubię stare budynki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radek98k Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 W internecie są obrazy głównie nieprawdziwe. Ducha można zrobic na pierwszym lepszym programie (kto nie wierzy temu prześle zdjęcie z filcyjnym duchem). Pierwsze zdjęcia z tego wątku są prawdziwe, jest to zbieg okoliczności ułożenia się dumu albo orginalna zjawa. Czy podczas robiena zdjęcia było tam zimno i pachniało świeżością"? Podczas zjawy jonizuje się tlen i powstaje chwilowo ozon. Przedstawiam na obrazie zachowanie światła i odbicie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gniewkos Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 A to dobre, jak po tych fotkach odróżniłeś zdjęcie obrobione od naturalnego... to się ubawiłem nieziemsko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Ten wątek jest ciekawy sam w sobie i ciekawszy od niektórych klasycznych pyskówek.Jeśli ktoś uwaza,że ten temat jest nudny,nieprawdziwy i banalny,niech poprostu go nie czyta etc. Ale wszelkie uwagi są zawsze mile widziane-byle na poziomie kulturalnym.A nie np.hehehe-Moj brat tak zrobił w paintbrusch i teraz na tapecie mam duch z pierwszej wielkiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihura Napisano 9 Kwiecień 2009 Share Napisano 9 Kwiecień 2009 Jaka para w takich ilościach przy temp.7 stopni kol.Święty?Co miało by ją wytworzyć?Jedyna para jaka tam była to ta z moich ust.pzdr. ps.I jakim cudem wytworzyła się i wzniosła na w\\pokazaną wysokość w przeciągu kilku sekund? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.