panadam12 Napisano 15 Kwiecień 2009 Share Napisano 15 Kwiecień 2009 pierwsze znaleziska najbardziej cieszą:),jestem ciekaw efektow szczotkowania rury,bo sam jestem zwolennikiem elekrolizy,pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 20 Kwiecień 2009 Share Napisano 20 Kwiecień 2009 Kolego co z tymi fotami wyczyszczonej ury",bom sam ciekawy ile z tego szrotu zostało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 wczoraj jeszcze ją czyściłem, a dzisiaj już do końca wyczyszczę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 23 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 23 Kwiecień 2009 wygląda teraz bardzo dobrze, jestem z siebie dumny! :DZ ostatecznego wyniku jeszcze wrzucę foty :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Przecież ty wcale tego nie wyczyśćiłes. Ale odwaliłes maniane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz94-39 Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Nadal będzie Ci to korodować...Jak widać na taką rdze szczotka druciana to nie najlepszy pomysł i tak jak mówił kolega Thompson najlepiej byłoby tu zadziałać elektrolizą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panadam12 Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 zainwestuj w prostownik,przyda sie przy nastepnych znaleziskach,porownujac z przedmiotami poddanymi elektrolizie to twoje szczotkowanie wychodzi bardzo slabo,pozdrawiam OloOcki,zycze fantow w lepszym stanie,pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 23 Kwiecień 2009 Share Napisano 23 Kwiecień 2009 Wiedziałem od początku,że tak będzie :) Za długo w tym siedze,aby się mylić :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Wyczyściłem to co się dało. Siedziałem nad tym dobrych kilka dni włożyłem w to tyle wysiłku, że ledwo się nie udusiłem w tym pyle z rdzy. Wiem, że lepiej by było elektrolizą to zrobić, ale nie mam potrzebnych narzędzi. Więcej nie zdziałam tu szczotą, ale i tak dużo zeszło rdzy. Na zdjęciach to tak nie widać.pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 24 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Tzn. narzędzia by się znalazł, ale ma ktoś naczynie plastikowe wielkości ponad 80cm? :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Przejedz stalową szczotą na wiertarce,wiele i tak już temu nie zaszkodzisz a wyśmiga ci do gołego metalu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 24 Kwiecień 2009 Share Napisano 24 Kwiecień 2009 Kup plastikową skrzynke na kwiatki, to kilka zł i masz naczynie, jak nie to rure kanalizacyjną i zaślepke z PCV. Można robić elektrolize na pionowo. Szkoda sił, czasu i zdrowia na szczotowanie tego.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 25 Kwiecień 2009 Autor Share Napisano 25 Kwiecień 2009 ok dzięki :) ale już chyba mam naczynie odpowiednie ;)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 3 Maj 2009 Autor Share Napisano 3 Maj 2009 A mam jeszcze jedno pytanie... Czy elektroliza wyczyści też środek wyrzutni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Nie. Ja środek czyszcze szczotą do komina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyniek Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Proponuję doczepic głowicę i odpalic, powinno pomóc :) xD pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
regers Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Weż sobie kup ocet spożywczy i tak już jej bardziej nie zaszkodzisz! Zalej octem i zostaw na kilka dni i będzie igła! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Maj 2009 Share Napisano 3 Maj 2009 Niestety ocet zdecydowanie pogorszy sprawe! ODRADZAM! Elektroliza środek wyczyści faktycznie słabiej. Gdyby jednak wsadzić elektrode do środka będzie OK i tam.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 4 Maj 2009 Autor Share Napisano 4 Maj 2009 Ok dzięki :)Pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 21 Maj 2009 Autor Share Napisano 21 Maj 2009 Mam jeszcze jedno pytanie, (bo tych narzędzi jednak nie znalazłem) Czy opłaca się to moczyć w kwasie szczawiowym, bo wyczytałem, że jest bardzo skuteczny na hełmy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Thomson. Napisano 21 Maj 2009 Share Napisano 21 Maj 2009 Nie opłaca się. Wydzasz 15, a rdza i tak cała nie odejdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zebu74 Napisano 23 Maj 2009 Share Napisano 23 Maj 2009 Mój wiekowy ale niezawodny sprzęt do cztszczenia,made in DDR.Olo spróbuj w ten sposób a w godzinę będziesz miał problem z głowy.pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 23 Maj 2009 Autor Share Napisano 23 Maj 2009 Dobra, dzięki :)pozdro! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 Trochę sobie odpuściłem panzerfausta, ale przy okazji czyszczenia hełmu (patrz.http://www.odkrywca.pl/helm-czyszczenie,654175.html#654175) zajechałem go trochę szczotą na wiertarce efekt niezły jakbym trochę dłużej go męczył byłby lepszy, ale i tak zadowalający. Czym go zakonserwować?Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OloOcki Napisano 4 Sierpień 2009 Autor Share Napisano 4 Sierpień 2009 Drugie foto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.