kof Posted April 5, 2009 Author Posted April 5, 2009 Czy ktoś kojarzy? Film chyba amerykański, fabularny(wojenny), z lat osiemdziesiątych.Niemcy przesłuchują alianckiego oficera, nie potrafią go zmusić siłą do mówienia, usypiają go, a po przebudzeniu wmawiają mu, że spał wiele lat, wojna się dawno skończyła.Nie pamiętam dokładnie treści filmu, ani kto występuje.
Gebhardt Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 C...a wbiles mi cwieka, bo prawie tyle samo pamietam i teraz bedzie mnie to dreczyc. Na razie tylko moge dodac ze chodzi o tajemnice D-day.
iron66 Posted April 5, 2009 Posted April 5, 2009 A czy przypadkiem roli pielegniarki w szpitalu nie grała Joanna Pacuła?
yorik Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Z Pacułą to był chyba remake tego filmu pt. Breaking point". I chyba on był tez wyświetlany w którejś z naszych telewizji. Pamiętam scenę wkładania przez nordyków elektrody do ust i rażenia prądem.http://www.allmovie.com/work/breaking-point-61081
iron66 Posted April 6, 2009 Posted April 6, 2009 Ja właśnie ten film miałem na myśli,a oglądałem go dawno temu z kasety VHS z wypożyczalni.Swoja droga był całkiem ciekawy.Pozdrowienia.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.