ptrc Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 Ot znalazłem dziś coś takiego. Pewnie śmieć ale? Znalazłem to na pozycjach niemieckich i pytanie czy to przypadek czy może jakiś drobiazg z wyposażenia? Pzdr Link to comment Share on other sites More sharing options...
Yankess(Deutch Krone) Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 ja na pozycjach walu pomorskiego natrafialem na ogromne ilosci niemieckiej pasty do zebow, tuby pelne nie otwarte, lecz pozostawaly w lesie nie zbieralem nawet tegoa mozliwe ze takie cudo moglo byc na wyposazeniu lucz raczej kazdy dbal osobiscie samemu o takiego typu drobiazgi:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 A kto powiedział że jest to preparat na komary? mowa o insektach, może to przysłowiowa maść na mendy lub przeciw wszawicy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
abcd Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 PS.Kiedyś widziałem znalezioną w 1 wojennym pruskim śmietniku tubę po preparacie na wojenne przypadłośći typu wszy-mendy,co ciekawe na tubie była instrukcja stosowania,w wypadku wszy należało raz na jakiś czas smarować włosy i potnik w czapce, w wypadku mend wiadome partie ciała, Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
ptrc
Ot znalazłem dziś coś takiego. Pewnie śmieć ale? Znalazłem to na pozycjach niemieckich i pytanie czy to przypadek czy może jakiś drobiazg z wyposażenia?
Pzdr
3 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.