Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 2 str, prosze o opis jej i czy ona przedstawia jakąś wartość?
Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 http://archi.inosak.org/imgdb/item554044959_1.htmlZnalazłem coś takiego,co o tym sądzicie?
adek_ Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 sądzimy że ta aukcja to fikcja, jak widzisz chętnych nie ma. Ta moneta nie jest rarytasem, jesli chcesz znac wycene wrzuc na allegro. Nie sądze zebys wiecej jak 20 zeta wział
XII Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Ta aukcja nie jest fikcją, ona istnieje naprawdę ;-) z tym, że wartość jest lekko przesadzona - lub też nie - jeśli to oryginał w tak pięknym stanie :-) prawda?Zdrów
Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 He he, no fakt, no ale na 1 rzut oka to było miłe wrarzenie:) jak znalazłem tą aukcje, dzięki i pozdrawiam, ps.(nie bawie się w allegro)
XII Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 ;) możesz jeszcze zdradzić nam sekret czym tę monetkę tak zjechałeś" czyt. oczyściłeś - bo wiesz wydaje mi się, że zdrapałeś z niej rzeczywistą wartość :)
Pablo.wpl Napisano 2 Kwiecień 2009 Autor Napisano 2 Kwiecień 2009 he he he,o tak myślałem,u jubilera specyfik nabyłem i go, a co zle wygląda?:( no to ja nie wiem już jak czyścić, może podpowiesz mi i dasz pare wskazówek co?
kilgore Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Tu już nie ma co czyścić.Moneta jest zamordowana,chyba papierem ściernym,hehe.
XII Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 HAHAH :) papierem ściernym to by starł wypukłości ;)Najlepsza metoda czyszczenia monet to moczenie w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia :) - czas moczenia od 3 do 12 miesięcy ;) proces bardzo powolny i nie zawsze w pełni skuteczny... Monety srebrne słaby roztwór kwasku cytrynowego - moczyć do momentu pojawienia się odpadającego brudu później płukać pod bieżącą ciepłą wodą - jeśli efekt będzie mizerny można znowu umieścić moniaka w roztworze na kolejną minutkę lub dwie ;) - koniecznie przepłukać po takiej kąpieli. To chyba tyle....i nie morduj więcej moniaków :) a taki efekt co uzyskałeś w tym specjalnym specyfiku od jubilera uzyskałbyś przy użyciu WC PIKER :D lub ACE ;)Zdrów :)
Pablo.wpl Napisano 3 Kwiecień 2009 Autor Napisano 3 Kwiecień 2009 no ale to był płyn od jubilera i długo nie tarłem,:( ojoj to ja już nie wiem, nas razem nie dotykam wcale tego sam:P:) pozdro:)
8total4 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 ten płyn sluzy do czyszczenia srebra, nie miedzi...
Pablo.wpl Napisano 5 Kwiecień 2009 Autor Napisano 5 Kwiecień 2009 W patynie nic nie było widać co to jest nawet:P
8total4 Napisano 6 Kwiecień 2009 Napisano 6 Kwiecień 2009 patyna na miedzi potwierdza autentycznosc, ale na przyszłość rób jak sam chcesz...pozdro!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.