Skocz do zawartości

id monety.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
sądzimy że ta aukcja to fikcja, jak widzisz chętnych nie ma. Ta moneta nie jest rarytasem, jesli chcesz znac wycene wrzuc na allegro. Nie sądze zebys wiecej jak 20 zeta wział
Napisano
Ta aukcja nie jest fikcją, ona istnieje naprawdę ;-) z tym, że wartość jest lekko przesadzona - lub też nie - jeśli to oryginał w tak pięknym stanie :-) prawda?

Zdrów
Napisano
;) możesz jeszcze zdradzić nam sekret czym tę monetkę tak zjechałeś" czyt. oczyściłeś - bo wiesz wydaje mi się, że zdrapałeś z niej rzeczywistą wartość :)
Napisano
he he he,o tak myślałem,u jubilera specyfik nabyłem i go, a co zle wygląda?:( no to ja nie wiem już jak czyścić, może podpowiesz mi i dasz pare wskazówek co?
Napisano
HAHAH :) papierem ściernym to by starł wypukłości ;)
Najlepsza metoda czyszczenia monet to moczenie w oliwie z oliwek z pierwszego tłoczenia :) - czas moczenia od 3 do 12 miesięcy ;) proces bardzo powolny i nie zawsze w pełni skuteczny... Monety srebrne słaby roztwór kwasku cytrynowego - moczyć do momentu pojawienia się odpadającego brudu później płukać pod bieżącą ciepłą wodą - jeśli efekt będzie mizerny można znowu umieścić moniaka w roztworze na kolejną minutkę lub dwie ;) - koniecznie przepłukać po takiej kąpieli. To chyba tyle.

...i nie morduj więcej moniaków :) a taki efekt co uzyskałeś w tym specjalnym specyfiku od jubilera uzyskałbyś przy użyciu WC PIKER :D lub ACE ;)

Zdrów :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie