formoza58 Napisano 2 Sierpień 2017 Napisano 2 Sierpień 2017 Wspaniały zbiór... Na zajęciach, uroczystościach i podczas czasu wolnego. PRIMA ! ;-)Pozdrawiam serdecznie Cytuj
a_buk Napisano 2 Sierpień 2017 Napisano 2 Sierpień 2017 Niektóre ze zdjęć, a raczej notatki przy nich świadczą o zajęciach w Szkole Łączności w Toruniu. Nie znalazłem informacji w sieci na temat takiej szkoły. Może chodziło o kursy łączności przy jakiejś innej szkole w Toruniu? Czy ktoś coś może podpowiedzieć w tej sprawie? Cytuj
formoza58 Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Jeden z płatów sztandaru pułkowego. Cytuj
formoza58 Napisano 8 Wrzesień 2017 Napisano 8 Wrzesień 2017 Z Allegro...Korpus podoficerski pułku. Cytuj
formoza58 Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Orkiestra pułkowa na koszarowym placu ćwiczeń. Cytuj
formoza58 Napisano 9 Wrzesień 2017 Napisano 9 Wrzesień 2017 Pułk podczas święta na koszarowym placu ćwiczeń. Cytuj
wnuk Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 Witaj a_bukMogę rzucić nieco światła na dwa spośród pokazanych przez Ciebie zdjęć.Otóż na zdjęciu z parady pierwszy od lewej w poczcie sztandarowym (najbliżej przyjmującego honory oficera) jest mój dziadek Franciszek Chudziński. Zdjęcie to ilustruje pożegnanie Inspektora Armii gen. Osińskiego, defilada w Bydgoszczy 17.10.1935 r., szabla polska wz 21. Cytuj
wnuk Napisano 6 Listopad 2017 Napisano 6 Listopad 2017 Kolejne Twoje zdjęcie to warta przy trumnie Józefa Piłsudskiego, Kraków 1935. Pierwszy z lewej z widoczną na płaszczu baretką Krzyża Walecznych 1920 to również mój dziadek sierżant Franciszek Chudziński. Cytuj
a_buk Napisano 14 Listopad 2017 Napisano 14 Listopad 2017 Cieszę się, że są ludzie, którzy znajdują na moich" fotkach swoich krewnych. Dziękuję za informacje poszerzające wiedzę o tych zdjęciach Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi