jazlowiak Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/8bf916a5619b4736.htmlCzy może ktos ma pomysł co to za kawaleria, od lat uważa się, ze to Wielkopolska Brygada Kawalerii w galopie przez Sochaczew, ale na pewno nie jest to Sochaczew - kto i co to jest? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widd39 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Hełmy okrągłe, do tego piechota tam też jest, zaraz na zakręcie. Poszukam, bo wiem,że to na pewno kadr z filmu, a bardzo mi to Niemcem śmierdzi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widd39 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Ja mam 100% pewności, że to kawaleria słowacka ubrana, jak w Kampfgeschwader Lutzow. Jazłowiak, zobacz na hełmy wz.31 oraz na szable wiszące po prawej stronie, pionowo w dół. Po lewej kadr z filmu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widd39 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 No, wiedziałem. To zdjęcie, co masz, to zdjęcie zrobione na planie filmu Kampfgeschwader Lutzow już na pewno. Oto kadr z filmu. Po lewej budynek. Na dole ucieka kawaleria i piechota. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 A czy gdzieś jest ten kadr w ruchu w sieci? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jazlowiak Posted April 2, 2009 Author Share Posted April 2, 2009 A i zapomniałem dodać, ze serdecznie dziękuję za pomoc:-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kowalinho Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Ha, ale jaja. Widd39 Ty to masz oko :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Widd39 Posted April 2, 2009 Share Posted April 2, 2009 Ruch Ci niewiele da, bo ta scena to dosłownie pół sekundy ze sceny masakry chyba całego pułku kawalerii przez ...jednego He111 :)Ale niektórym zdjęciom wystarczy się przyglądnąć bliżej i jeśli się zna zapomniane materiały archiwalne - w postaci filmów, to dużo można zweryfikować ;) Link to comment Share on other sites More sharing options...
bodziu000000 Posted March 11, 2015 Share Posted March 11, 2015 zdjęcie, które jest na ebayu, z tego samego miejsca i opisane że zrobione podczas kręcenia filmu Kampfgeschwader Lutzow" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.