silver7979 Napisano 29 Marzec 2009 Autor Napisano 29 Marzec 2009 Witam szanowne forum. Od pewnego czasu mieszkam w Gnieźnie. Pochodzę z małej mieściny, gdzie monetki same wyskakują z ziemi. I tu zaczyna się mój problem...Biegam z wykrywką prawie codziennie bez żadnego rezultatu!!! Mam na swoim koncie prusaka,medalik i tyle:/ Może znajdzie się ktoś życzliwy , ktoś kto zna trochę historię okolic Gniezna i podpowie gdzie się udać i w którym kierunku węszyć. Bo grozi mi pełna depresja:/Pozdrawiam
K.O.P. Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Szanowny kolego wszyscy mają takie problemy :)musisz uzbroić się w cierpliwość wkońcu trafisz miejscówke bo to że Gniezno było stolica Polski o niczym nie świadczy :) pozdro
Gniewkos Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 Sie ma!Kolego byliśmy z kolegą Roadrunner w Gnieźnie w środę ale na pole nie dało się wyjść, pojechaliśmy na lasy w stronę Bydgoszczy ale totalna kiszka, nie wiem jak pola wyglądają tam gdzie mieliśmy docelowo szukać ale tak jak lasy to faktycznie cienko...pozdro!
kieras Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 Witam.Silver7979 w okolicy gniezna jest kilka miejsc wartych odwiedzenia. Jesli kolekcjonujesz łuski mozesz wybrac sie na strzelnice ,jest tez niedaleko poligon slyszalem tez o jakis okopach w lesie ale sprzet nie pozwala mi na glebsze kopanie. Pozdro
woytas Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 poligon= mnostwo niewybuchow itp - no chyba ze lubisz sie rozerwac...
kieras Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 Na tym poligonie manewruje od jakiegos czasu i nie zdarzylo mi sie trafic na jakies niewypały....
silver7979 Napisano 1 Kwiecień 2009 Autor Napisano 1 Kwiecień 2009 Dzięki wielkie za podpowiedzi. Poligon odpada, to nie moja dziedzina:) Zawodowe saperstwo mam za sobą i wiem czym to pachnie:) Głównie interesuje mnie kolorek.
Gniewkos Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 kieras a coś bliżej o tych okopach w jakim rejonie mniej więcej?chodziliśmy trochę w lasach koło Modliszewka za trasą na Bydgoszcz ale niestety nic na drogach czysto nawet, że hoho!!pozdro!
wola Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 witamkieras pochwal się jakimiś fantami z tego poligonu bo zapewne chodzi Tobie Gębarzewo i stara prochownia
OLAS370 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 chodzicie po przerytych terenach.szukajcie dalej.
Gniewkos Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 tam gdzie my byliśmy śladów po kopaczach nie było...
Gniewkos Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 no widać, a kolega z kąt jest? w ogóle są jakieś okopy koło Gniezna? bo u mnie kicha a pochodził bym sobie nawet dla samych łusek:D
kieras Napisano 11 Kwiecień 2009 Napisano 11 Kwiecień 2009 Witam.Olas370 według mnie nie do konca przeryty ten teren.Zawsze cos wyskoczy. Co do okopow to slyszalem to od starszej osoby ze byly w czasie I wojny ale czy to prawda trudno powiedziec bylem w tym miejscu i wyszły tylko łuski i jakies kawałki blach.
OLAS370 Napisano 12 Kwiecień 2009 Napisano 12 Kwiecień 2009 witać kieras.na każdym miejscu jest jak z grzybami.chodzisz po kilka razy a zawsze coś urośnie...pozdro
Pyra75 Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Witam, Panowie, jest prośba, potrzebne są ze dwie piszczałki z operatorem.Mój kolega ( przełożony z OSP) od roku ględził mi o miejscówkach, zapalił się strasznie i ma wyniki. Parę fajnych miejscówek ( okopy z 1848 roku, trakty leśne - monetki)a najciekawsza jest taka, ze pewien zdziadziały rolnik ( mieszkający z nim po sąsiedzku) zakopał kiedyś z bratem pieniądze na działce, ale zapomniał gdzie, kasa jest jeszcze PRLowska, ale chciałby ją odnaleźć. Daleko do nas nie ma, jakieś 36 km od Gniezna. Jak się dowiem szczegółów to dopiszę.Czy byłby ktoś chętny ?
Gniewkos Napisano 10 Wrzesień 2009 Napisano 10 Wrzesień 2009 Pyra z kąt jesteś? Ja mam do Gniezna 40 z małym hakiem...co prawda mam kanarka ale może...
talgo Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 ładnie jak co to daj dokąd podjechać Gniewko ja co to bedziemy wyruszali z tego samego miasta :)
Gniewkos Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 talgo gdzie śmigasz? może podjadę kiedyś ?
Gniewkos Napisano 11 Wrzesień 2009 Napisano 11 Wrzesień 2009 mam fajną mapkę, chodziłeś kiedyś po polach na Rygielsku może?
talgo Napisano 12 Wrzesień 2009 Napisano 12 Wrzesień 2009 nie na rygielsku nie chodziłem w sumie to co tam było oprócz wiatraka i karolinenhoftylko okolice mieściska łekna bukowiea co am masz za mapke jak co o pisz talgo@poczta.onet.plgg 9201057
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.