Skocz do zawartości
  • 0

jakiś element z umocnień

egon8

Pytanie

Napisano
mam do identyfikacji element znaleziony w miejscu niemieckich umocnień polowych w Chudku koło Ostrołęki, znaleziony w dołku jakiegoś poszukiwacza, a więc mam pytanko czy ktoś może posiada informację o okopach i innych umocnieniach w okolicach Kruki-Chudek-Nowa Wieś gdzie jest naprawdę mnóstwo różnych pozostałości po przeróżnych umocnieniach, ziemiankach, okopach, a ja nie wiem o nich niestety prawie nic, proszę o pomoc

8 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
mam do identyfikacji element znaleziony w miejscu niemieckich umocnień polowych w Chudku koło Ostrołęki, znaleziony w dołku jakiegoś poszukiwacza, a więc mam pytanko czy ktoś może posiada informację o okopach i innych umocnieniach w okolicach Kruki-Chudek-Nowa Wieś gdzie jest naprawdę mnóstwo różnych pozostałości po przeróżnych umocnieniach, ziemiankach, okopach, a ja nie wiem o nich niestety prawie nic, proszę o pomoc
Napisano
hmm nie rozumiem tego etam, napewno to zostało po Niemcach, więc prawdopodobny jest ten celownik, inna sprawa że leży on w dołku,a więc jakiś poszukiwacz ze sprzętem go znalazł i zostawił, więc może to jednak śmieć, a kuchnie jakieś mieli w takich miejscach bo dużo latów" widziałam i dużo jakiś odpadów blaszanych, acha i trochę nieznanych łusek , pzd

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie