piotruspan Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Witam czy ktos sie moze spotkal z taka odznaka i co moze symbolizowac?(kupilem ja na allegro)Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotruspan Posted March 22, 2009 Author Share Posted March 22, 2009 A czy nie jest to pruska korona??Dzieki pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
PatrX30 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 W środku ma znaczek ZHP to może jakaś harcerska odznaka...pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
maku955 Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 Po 1 lilijka to nie tylko znak ZHP,przeważnie był to znak królewski,księstw.Po 2 myślę że jest to znak chrześcijański, lub jakiegoś księstwa, Link to comment Share on other sites More sharing options...
8total4 Posted March 21, 2009 Share Posted March 21, 2009 PatrX30: jeżeli dla Ciebie lilia w heraldyce jest znakiem ZHP, to odnoszę wrażenie że nasi harcerze działali juz w sredniowiecznej Francji, na ktorej monetach wystepuja identyczne lilijki..Co do odznaki - Prusy, Belgia lub Hiszpania to państwa które mogły używac tego typu symboliki..tyle potrafie pomóc.pozdro! Link to comment Share on other sites More sharing options...
fanatyk Posted November 20, 2009 Share Posted November 20, 2009 piękne. nie chciałbyś tego czasem odsprzedać? :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotruspan Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 Witam czy ktos sie moze spotkal z taka odznaka i co moze symbolizowac?(kupilem ja na allegro)Dzieki Link to comment Share on other sites More sharing options...
piotruspan Posted March 21, 2009 Author Share Posted March 21, 2009 rewers Link to comment Share on other sites More sharing options...
Question
piotruspan
Witam czy ktos sie moze spotkal z taka odznaka i co moze symbolizowac?
(kupilem ja na allegro)
Dzieki
7 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.