maras2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 witamCzy wymieniał ktoś głośniczek w Tesoro? Ja mam vaquero, i nie mogę nigdzie znaleźć takiego małego - 16 omów, 0,5W i 35mm średnicy.
SWaldek Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Wstaw 16/0,25W o srednicy 40mm, rozumiem ze na słuchawkach pracuje jak trzeba, bo nie zawsze przyczyna tkwi w samym głosniku. Moze byc tak,że po wyjęciu wtyku słuchawek gniazdo słuchawkowe nie zwiera i głosnik milczy.
maras2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 na słuchawkach jest OK. sam głośnik mi działa ale wydaje okropnie zniekształcone odgłosy, pierdzenie, także nie mogę rozróżnić, co mam pod cewką. To się stało, jak chodziłem w ogromną wichurę po polu, strasznie wiało, prawie huragan i strasznie mi świstało z tych żeberek, pod którymi jest głośnik w wykrywaczu. Chyba mogło coś się stać z membraną, może jest uszkodzona.
nikt Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Podpowiedź starego praktyka : Przyłóż usta do tej krateczki od głośnika i moooocno dmuchnij.pozdrawiam .
maras2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 wielkie dzięki Nikt - teraz to już w ogóle nic nie słychać...
nikt Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 No i bardzo dobrze !!! Po prostu trzeba w drugą stronę - pociągnij ;-) Te małe głośniczki z membraną z tworzywa sztucznego po prostu czasem przy nadciśnieniu /podciśnieniu mają tendencję do wyskakiwania" membrany z prawidłowej pozycji. Pozostaje tylko kwestia zorientowania się w którą stronę wyskoczyła i podziałania siłą odpowiednią do kierunku wyskoczenia" pozdrawiam.
maras2 Napisano 19 Marzec 2009 Autor Napisano 19 Marzec 2009 zaciągnąłem, aż piasek w ustach...ale dalej pierdzi.Ja go po prostu wymontuje i zobaczę, o co kaman".Ale jak już pisałem - gdzie można dostać taki głośniczek. Bo sama wymiana to no problem.Czasami chodzę bez słuchawek, więc zależało by mi na naprawie tego głośnika. Prosiłbym o jakieś namiary sklepu, który sprzedaje takie tematy.pozdro
sudajew Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Ja miałem z dwa razy taki przypadek z głośnikiem i też dźwięk był zniekształcony, raz jak chodziłem w normalną pogodę tak sie stało, a raz jak 4 godz chodziłem podczas ulewy.używam tesoro silvera
SWaldek Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 maras napisz do mnie na maila to skieruje odpowiednio zeby na forum nie reklamowac lub najlepiej poszukaj w znanym portalu aukcyjnym pod hasłem głośnik mini" lub odwrotnie są tam takie o którym pisałem 16/0,25 W o srednicach 30,40,50mm napewno sobie dobierzeszPozdrawiam i zycze powodzenia, jak znam zycie po odklejeniu go i wypedzlowaniu mieciutkim pedzelkiem oraz sprawdzeniu czy membrana nie jest pognieciona napewno bedzie OK spotkałem sie z tym ,że piasek dostawał się do srodka i głosniczek skrzeczał
gibki9 Napisano 27 Kwiecień 2009 Napisano 27 Kwiecień 2009 witamw vaquero tez mi padl glosniczek i charczy;/ nie moge dokupic nigdzie takiego glosniczka,moze ktos pomoze??
maras2 Napisano 28 Kwiecień 2009 Autor Napisano 28 Kwiecień 2009 Gibki9 - są na pewno, ja wymieniłem i jest OK. Koszt to kilkanaście zlotych.
gibki9 Napisano 29 Kwiecień 2009 Napisano 29 Kwiecień 2009 ciezko bylo,ale znalazlem jeden ostani,dziala az milo:)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.