Skocz do zawartości

Głośnik w Tesoro - skończył się

maras2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
witam
Czy wymieniał ktoś głośniczek w Tesoro? Ja mam vaquero, i nie mogę nigdzie znaleźć takiego małego - 16 omów, 0,5W i 35mm średnicy.
Napisano
Wstaw 16/0,25W o srednicy 40mm, rozumiem ze na słuchawkach pracuje jak trzeba, bo nie zawsze przyczyna tkwi w samym głosniku. Moze byc tak,że po wyjęciu wtyku słuchawek gniazdo słuchawkowe nie zwiera i głosnik milczy.
Napisano
na słuchawkach jest OK. sam głośnik mi działa ale wydaje okropnie zniekształcone odgłosy, pierdzenie, także nie mogę rozróżnić, co mam pod cewką.
To się stało, jak chodziłem w ogromną wichurę po polu, strasznie wiało, prawie huragan i strasznie mi świstało z tych żeberek, pod którymi jest głośnik w wykrywaczu. Chyba mogło coś się stać z membraną, może jest uszkodzona.
Napisano
Podpowiedź starego praktyka :
Przyłóż usta do tej krateczki od głośnika i moooocno dmuchnij.

pozdrawiam .
Napisano
No i bardzo dobrze !!!

Po prostu trzeba w drugą stronę - pociągnij ;-)

Te małe głośniczki z membraną z tworzywa sztucznego po prostu czasem przy nadciśnieniu /podciśnieniu mają tendencję do wyskakiwania" membrany z prawidłowej pozycji. Pozostaje tylko kwestia zorientowania się w którą stronę wyskoczyła i podziałania siłą odpowiednią do kierunku wyskoczenia"

pozdrawiam.
Napisano
zaciągnąłem, aż piasek w ustach...ale dalej pierdzi.
Ja go po prostu wymontuje i zobaczę, o co kaman".
Ale jak już pisałem - gdzie można dostać taki głośniczek. Bo sama wymiana to no problem.
Czasami chodzę bez słuchawek, więc zależało by mi na naprawie tego głośnika. Prosiłbym o jakieś namiary sklepu, który sprzedaje takie tematy.
pozdro
Napisano
Ja miałem z dwa razy taki przypadek z głośnikiem i też dźwięk był zniekształcony, raz jak chodziłem w normalną pogodę tak sie stało, a raz jak 4 godz chodziłem podczas ulewy.
używam tesoro silvera
Napisano
maras napisz do mnie na maila to skieruje odpowiednio zeby na forum nie reklamowac lub najlepiej poszukaj w znanym portalu aukcyjnym pod hasłem głośnik mini" lub odwrotnie są tam takie o którym pisałem 16/0,25 W o srednicach 30,40,50mm napewno sobie dobierzesz
Pozdrawiam i zycze powodzenia, jak znam zycie po odklejeniu go i wypedzlowaniu mieciutkim pedzelkiem oraz sprawdzeniu czy membrana nie jest pognieciona napewno bedzie OK spotkałem sie z tym ,że piasek dostawał się do srodka i głosniczek skrzeczał
  • 1 month later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie