iwandiler Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 witam wszystkich mam taki guziczek do zidentyfikowania .z góry dziękuje i pozdrawiam forumowiczów.
karpik Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Guzik liberyjny. Literka P. Tekstur gotyku- niemcy.Często spotykane, ale kto nosił guziki z pojedynczymi literami sam jestem ciekaw.Pozdro.
8total4 Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 guzik jest produkcji zakładu Frdyeryka Biertumpfela z Warszawy, jest mniej-wiecej z połowy XIXw.litera na tego typu guzikach była inicjałem od nazwiska lub w przypadku słuzby - skrotem od funkcji wykonywanej na dworze.pozdrawiam!
karpik Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Rozdzieliłeś więc: yła inicjałem od nazwiska"- czyli miał ją nosić szlachcić. Czemu nie użył herbu? w przypadku słuzby - skrotem od funkcji"- nie wierze:)Pozdro.
iwandiler Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 dzięki za id więc jest to guzik z inicjałem ? pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.