radek98k Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Już wiosna, byłem na poszukiwaniach. Znalazłem magazynek od ppshy(nie wyczyszczony) pocisk i tu właśnie jaki(wygląda na ppancerny albo kulminacyjny albo smugowy), pare części naboi mosinowych, 5 wiader łusek zostawionych w lesie i inne.
radek98k Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Ten pocisk jest mały(SKala oznacza Centymetry a nie cale).
vis1939 Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Aluminium KRUSZY SIĘ TAK,tak wygląda utlenione aluminium.Znaleziska pierwsza klasa,uprzedź fakty i zgłoś sie sam z tym na komendę.Tragedia...
fraktal Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Te 5 wiaderek łusek trzeba było zabrać, a to co zabrałeś zostawić. Albo sobie robisz jaja, albo naprawdę jesteś mało rozgarnięty. Za naboje masz do 8 lat, a pokazujesz je publicznie. Pocisk ma aluminiowy zapalnik. W lesie od kwaśnej ściółki skorodował. Teraz zapalnik trzymający cały mechanizm pobudzający rozlatuje się jak widać. Jest to naprawdę niebezpieczne.
Tradytor Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Na tym jednym zdjęciu to skala tej miarki taka ala policyjna czarno- biała:)
chudy.onyx Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 aluminium pod wpływem korozji międzycząsteczkowej zachowuje się właśnie tak, kruszy się coś jak stary klej szkolny, proponuję poczytać troszkę o korozji i jej rodzajach, jest to nieodwracalne stadium utlenienia się metalu
vis1939 Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Ta skala stąd ze są to już zdjęcia operacyjne policji:)
ZUBIKED Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Radek jest taka prawda że : jeden lubi śledzie drugi jak mu z japy jedzie" jak chcesz zbierać takie fanty to musisz sie znać , z poziomem Twojej widzy nie wychodziłbym z domu. Skoro aluminium sie nie kruszy można wziąść do domu grrrrr. Taki popcisk jak tu widzę nie zabiłby Cie prawdopodobnie ( o ile nie przeciął by Ci tętnicy , albo uszkodził ważnego organu.) Ale łapkę przy samym nadgarstku mogłby Ci urwać. A trudno się tłumaczyć na izbie przyjęć z rany szarpanej.
radek98k Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Skala wydrukowana na drukarce przez Worda( Tabela, 28 wierszy,każdy po 1 cm i co drugi zmieniłem kolor na czarny) i wycięte. Pocisk nr 1 Chyba zakopie, a naboje to nic groźnego jak się dobrze obchodzi ( wysypie z nich proch łamając łuski a nabój z mosiądzu odbezpiecze wyciągając kule.
Tradytor Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Dla naszej dzielnej policji to nawet nie zbita spłonka jest smiertelnie niebezpieczna kolego także na przyszłość uważaj pozdro
vis1939 Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Naboje seodbezpieczysz"o ile pociski nie są zapalające,wskażnikowe itp,bo to nadal może ci porysować facjate,ale ty pewnie będziesz umiał to zweryfikować...
senectus Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 co jest z tym gosciem? albo to jakis prowokator albo zwykly glupek,bo jesli to drugie to tacy ludzie psuja nam opinie i chyba sam zawiadomie policje
belba Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 a ja podziwiam dzięki tym co zbierają urwiłapy pola i lasy są bezpieczniejsze dla szanujących się zbieraczy.
Tradytor Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 No naprawde wzór do naśladowania i jeszcze się tym chwali znosi do domu itp. no naprawdę zaimponował mi też też go podziwiam. Szanujący się zbieracz nie bierze takiego gó... do ręki a już napewno nie znosi do domu bo tu juz nie tylko sobie ale i innym może zrobić krzywdę
belba Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Bardzo podoba mi się początek opisu.Już wiosna zdajesz chyba sobie sprawę że następna twoja wiosna może być za 4 lata pod warunkiem dobrego zachowania i wyrozumiałego sędziego.POWODZENIA
martini Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 To musi być jakiś prowokator:P Po co Ty to do domu brałeś?! Chcesz umrzyć?:D Tak jak ktoś już napisał, lepiej by było jak byś te łuski zabrał a nie to co tu pokazałeś. Pewnie, nabój od pepeszy super znalezisko!!, gratulacje... ehh...
radek98k Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Jutro pogrzeb pocisku. Szkoda, bo takich małych pocisków się nie spotyka (kal 20mm od Panzerabwehrkanone). I nie jestem szalony" bo wiem co robie. za pare lat nikt nie będzie wiedział, że kiedyś walczono taką bronią.
Tradytor Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Oj spotyka się spotyka i chyba będzie lepiej jak nikt nie bedzie pamietał niż Ty i twoje dłonie, a raczej ich brak miałbys byc żywym dowodem na to jakie to niebezpieczne
radek98k Napisano 16 Marzec 2009 Autor Napisano 16 Marzec 2009 Już wiosna, byłem na poszukiwaniach. Znalazłem magazynek od ppshy(nie wyczyszczony) pocisk i tu właśnie jaki(wygląda na ppancerny albo kulminacyjny albo smugowy), pare części naboi mosinowych, 5 wiader łusek zostawionych w lesie i inne.
fraktal Napisano 16 Marzec 2009 Napisano 16 Marzec 2009 Widzę, że zabrałeś do domu pocisk odłamkowy ze zgnitym aluminiowym zapalnikiem. Gratuluję głupoty!
Pytanie
radek98k
30 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.