Bandzior26 Napisano 13 Marzec 2009 Autor Napisano 13 Marzec 2009 Dziś go odebrałem :-)Jutro rozpoczniemy pierwsze testy z Rafałem. Pozdrawiam!
Edd Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 Cieszymy się razem z Tobą, prosimy o jak najszybsze, rzetelne wrażenia i ocenę.
borsuk leśno-polny Napisano 13 Marzec 2009 Napisano 13 Marzec 2009 A czy on nie różni się od Explorera SE tylko dodanym gniazdem USB do przenoszenia ustawień? No i ta nowa cewka, którą można też po prostu dokupić do SE.
Bandzior26 Napisano 14 Marzec 2009 Autor Napisano 14 Marzec 2009 Wróciłem. Zacznę od obudowy. Po pierwsze cewka. Jest dużo lżejsza i odpowiednio wyważona przez mocowanie śrub na środku cewki. Reszta jak Quattro i EX. Następną innowacją jest panel sterowania zapewniający większą ergonomię i wyświetlacz o znacznie lepszej rozdzielczości. Nowe jest również Menu, z nowym rozmieszczeniem klawiatury. Kolejna nowość to sugerowane ustawanie czułości oraz precyzyjne określanie głębokości zalegania przedmiotu. Półautomatyczne edycja dyskryminacji pozwala edytowanie wzorców dyskryminacji. Funkcja Smartfind ze wskaźnikiem wypadkowej przewodności i właściwości magnetycznych wykrytego przedmiotu. Dziś śmigałem tylko na Auto i nic nie zmieniałem w ustawieniach. Jeśli ktoś lubi się bawić ustawieniami to tu ma spore pole do popisu hehe. Jak dla mnie jest to sprzęt z ogromnymi możliwościami i dużym potencjałem którego jak na razie nie potrafię wykorzystać nawet w małej części heheh. Będzie potrzeba kilka wyjść w teren by opanować E-trac. Moim zdaniem zmieniło się dużo na lepsze!
Bandzior26 Napisano 14 Marzec 2009 Autor Napisano 14 Marzec 2009 4 moniaki współczesne i 4 starsze oraz śliczny krzyżyk ok IX wiek w ładnym stanie. Miejsce oraz znaleziska dosyć typowe więc nie ma co popadać w samo zachwyt zważywszy na to iż Rafał miał ładniejszy łup ;-)
Bandzior26 Napisano 14 Marzec 2009 Autor Napisano 14 Marzec 2009 Prostuję XIX wiek :-) i przepraszam najmocniej za pomyłkę!
Brzęczyszczykiewicz Napisano 14 Marzec 2009 Napisano 14 Marzec 2009 W sama porę, bo już się chłopaki pewnie do Poloneza w paski sadowili ;)
Bandzior26 Napisano 15 Marzec 2009 Autor Napisano 15 Marzec 2009 Przepraszam zwykła literówka mi się wkradła heheh...zjem śniadanie i lecę dziś znów w teren bo pogoda piękna!
dzieci3 Napisano 15 Marzec 2009 Napisano 15 Marzec 2009 Gratulacje, zawsze pamiętaj co masz w ręku to Twoje,niech dowodzą,że nie pozyskałeś tego legalnie.Pisz co wytargasz/priw/ też myślę o E.Pzdr.
michal* Napisano 17 Marzec 2009 Napisano 17 Marzec 2009 Bandzior26 a jak z szybkością przemiatania?Podobne tempo co Exy?
Bandzior26 Napisano 18 Marzec 2009 Autor Napisano 18 Marzec 2009 Co do prędkości to moim zdaniem nowy procesor jest bardziej wydajny i sprzęt na ustawieniach Auto spisuje się świetnie. Co do pytania o wzbudzanie się cewki to odpowiedz brzmi nie gdyż jak w/w chodzę na Auto i sprzęt nie jest przy tym ustawieniu wyżyłowany i na rżysku się nie wzbudza. Uderzenia w cewkę też tego nie powodują. Cewka jest dużo lżejsza i łatwo się nią manewruje w wysokiej trawie czy właśnie we wspomnianym rżysku.
tadeklobo Napisano 23 Marzec 2009 Napisano 23 Marzec 2009 Widzę, że pierwsze próby już wykonane na nowym sprzęcie. A fanciki jak na początek na nową wykrywkę nie tak źle.U mnie nieco gorzej troszkę kopiejek, łusek i współczesności ale dopiero opanowuje Fisherka F4 ale ogólnie nie było tak źle może być tylko lepiej. :)
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.