wicja1 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 Witam,Przeglądając ostatni numer Odkrywcy zwróciła moją uwagę po pierwsze wielka reklama Archeologii Żywej".Ale reklama to tylko reklama.Ale czy identyczne numery telefonów w stopce Odkrywcy" i reklamie Archeologii" to też tylko przypadek ????? Ptaszki ćwierkają,że Odkrywca wykupił to pisemko.Szkoda,że sprawa jest tak mocno tajemnicza.Naczelna też nic we wstępie nie wpomniała na ten temat.Może wypowie się w tym temacie ktoś kto jest bliżej grupy trzymającej władzę" ???Temat bardzo ciekawy,A może ciekwaszy niż nam się wydaje ;)Pozdrawiam,wicja1.
Bocian Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Sprawa nie jest tajemnicza. Info będzie po wydaniu nowego numeru AŻ, wcześniej bez sensu pisać o czymś czego nie ma. Nie doszukujmy się spisku światowego. Dzięki nowemu wydawcy pismo będzie wogóle wydawane a nie zniknie z rynku. Niestety nie jest to Fakt ani SE sprzedawane w milionach egz. a pisma mocno niszowe o małych nakładach i sztuką jest je utrzymać na powierzchni. Spójrzmy na to z dobrej strony, fakt ten daje większą szanse na unormowanie sytuacji poszukiwaczy w polsce i dotarcie do świadomości archeo że poszukiwacz to nie grabieżca na stanowisku archeo a osoba która może być pomocną ze swoją wiedzą i sprzętem. Taka współpraca może być naprawdę owocna jak pokazują prywatne inicjatywy wielu czytelników Odkrywcy.Przyznacie że już czas to unormować a przy okazji eliminować ze środowiska i piętnować czarne owce, hieny cmentarne i amatorów łatwego zarobku.
wicja1 Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 Inicjatywa zacna i wypada poprzeć.Mam tylko nadzieję,że o tym kto jest czarną owcą nie będzie decydować oś:okładka-środek-okładka",że tak poetycko to ujmę ;)Pozdrawiam,wicja1.
skyluke Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 A tak to prawda, swoiste signum temporis" ! Zapewne wielu archeologów nie ucieszył fakt że wydawca pisma skierowanego co tu ukrywać w dużej mierze dla detektorystów, przejął AZ. Ale pierwszy numer całkiem przyzwoity. Bardziej przekrojowo nie tylko antyk jak kiedyś i szata graficzna lepsza.Oby się utrzymał, bo z popularyzacją archeo w prasie i TV u nas kiepsko...pozdr
Bocian Napisano 19 Marzec 2009 Napisano 19 Marzec 2009 Jest też serwis gazetyhttp://archeologia.com.pl/Przy okazji w tym wątku zostały usunięte posty niejakiego panet" i nie za cenzurę" ale za tekst do jednego z moderatorów.Tak myslalem ze jakas ci.ta daje mi pe....kie uwagi..."Wykropkowałem to co zbędne. Z takimi tekstami i fobiami na temat podstarzałych Pań to możesz sobie pobzdyczyć na forum ale onetu. Tu sobie nie popiszesz. Że też zawsze musi się znaleźć jakiś burak z kompleksami.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.