mendi Napisano 11 Marzec 2009 Autor Napisano 11 Marzec 2009 witam! zaczne od tego ze jak na razie jestem uzytkownikiem od 3 sezonow ace250 i choc zawsze bede mial do niego sentyment wydaje mi sie ze czas juz na przesiadke na cos mocniejszego, po dlugim analzowaniu wielu postow, atykulow, etc. moj wybor kierowal sie poczatkowo na ktorys z minelabow: exploreraII, quatro, soveraigna gt. quatro po pewnym czasie odpadl z rywalizacji, pozniej stalo sie tak tez z exlorerem bo doszedlem do wniosku ze maja za wolny czas reakcji dla kogos takiego jak ja (lubie przemieszczac sie raczej szybko i szybko zasuwac wykrywaczem),w rywalizacji z minelabow pozostaje soveraign gt o ktorym sa bardzo dobre opinie , choc nadal doszukuje sie sprzecznosci co do jego czasu reakcji- podobno szybszego niz np w exII, czemu przecza testy na jednej z anielskich stronek wg ktorych od exII jest nie tylko wolniejszy" ale i ma znacznie gorsze zasiegi... nie maniej jednak kolejnym problemem okazal sie zakup uzywanego soveraigna bo wogole nie pojawiaja sie ostatnio oferty ich sprzedazy.dzisiaj zas powaznie zaczalem sie zastanawiac nad white'sem mxt, badz proxima, chcialbym wiec zasiegnac opini na temat porownania jedynie ZASIEGU tych trzech wykrywaczy- byc moze ktos mial przyjemnosc uzywania badz przygladanie sie im w akcji??co do obiektu moich zainteresowan to sa raczej monetkowe poletka z okazyjnymi wypadami na tereny z I wojenna militarka ale rowniez z nastawianiem sie glownie na guziczki, klamerki, choc nie chcialbym ominac tez grubszego zelaznego fanta... czy wg was oplaca sie zainwestowac w to co polskie (proxime) i nie bedzie ona tu zbytnio odbiegac zasiegiem od mxt czy soveraigna???
daro2904 Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 Oj kolego będzie odstawać Proxima od Soverigna GT kolega jeden seson chodził na Proximie i zainwestował w Soverigna ja chodze na Soverign Gt i zasięg moi zdaniem jest duzo więkrzy niż na Proximie
albertus32 Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 koledzy duzo sie mowi o zasiegach wykrywaczy. jeden twierdzi , ze ten a drugi, ze tamten najlepszy pod sloncem wykrywacz jest... prawda jest taka, ze poki sie nie spotkaja panowie z roznymi wykrywaczami i nie sprawdza je w terenie to nigdy nie bedzie mozna je porownac. osobiscie posiadam proximke i zadowolony jestem z jej zasiegów.pozdrawiam
doctorNO Napisano 11 Marzec 2009 Napisano 11 Marzec 2009 albertus32 całkowicie się z tobą zgadzam. Chodzę na Soverign gt ale nie zamierzam go wychwalać pod słońce. Kolega z którym czasem kopiemy chodzi z proximą i zbytniej różnicy nie ma w zasięgach.
kokesh Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 O skuteczności poszukiwań decydują trzy podstawowe czynniki :Człowiek jego umiejętności ,oraz to o czym nie wielu wspomina , niby prozaiczna sprawa ,,słuch''(jego sprawność i stopień osłuchania się ze sprzętem ,zwłaszcza jeśli chodzi o GT).Szczęście !!! I na samym końcu rodzaj i klasa sprzętu .Jeśli to będzie wykrywacz ful-wypas ale nie poświęcimy czasu na przeczytanie ze zrozumieniem instrukcji ,nie nauczymy się dostatecznie jego obsługi, to będziemy jak to dziecko we mgle ,patrzeć jak koledzy starymi jabelkami wyciągają nam fanty z pod nóg .Pozdro...
mendi Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 koledzy dziekuje za odpowiedzi, ale tylko wypowiedz Daro i Doctora jest dla mnie juz wartosciowa, bez urazy ale nie musicie tlumaczyc mi spraw fundamentalnych takich jak doswiadczenie operatora czy miejscowka, zadalem tylko pytanie ktory z tych trzech wykrywaczy waszym zdaniem jest glebszy zasadniczo na drobnice od pozostalych, wiem ze sprzety o porownywalnych mozliwosciach, klasie i cenie, ale musze zdecydowac sie TYLKO na jeden nich i za przeproszenem odpowiedzi w stylu ze na najgorszym sprzecie mozna miec wyniki mnie nie ruszaja, bo chodzi chyba o to by rowniez sprzetem zwiekszac swoje szanse na trafienie ciekawych rzeczy...
kokesh Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 Miło mi że reprezentujesz taki światopogląd w dziedzinie wykrywaczy .Na twoim miejscu nie zastanawiał bym się i wybrał GT ,bo on przy rozumnym i rzetelnym podejściu do tematu zwiększy w sposób zdecydowany i niewątpliwie zaskakujący dla samego ciebie szanse na ciekawe trafienie .A jak staniesz się już jego szczęśliwym posiadaczem i trochę się z nim obstukasz, to zrozumiesz co miałem na myśli pisząc o słuchu .Pozdro...
VanWorden Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 mendi - Bezsprzecznie Sovereign jest wolniejszy zarówno od MXT jak i Proximy. Jeśli więc to ma być czynnik który zdecyduje o Twoim sprzęcie to jedynym Minelabe który warto brać pod uwagę ze względu na szybkośc reakcji jest X70. Dodatkowym minusem Sovereigna jest zła ergonomia i znacznie gorsze wykonanie niż w MXT. Uważam, że bardzo dobrze robisz przyglądając sie tym dwóm sprzętom bo to prawdziwie uniwersalne i solidne wykrywacze. Używałem wszystkich trzech i do Twoich zastosowań wykluczyłbym Sovereigna i skupiłbym się na dwóch wymienionych.PozdrawiamVW
mendi Napisano 12 Marzec 2009 Autor Napisano 12 Marzec 2009 kokesh i VanWorden dzieki za wskazowki, wiesz Van szybkosc reakcji nie jest dla mnie decydujaca sprawa, ale jako ze jestem osoba raczej energiczna nie chce mi sie poruszac z wykrywka z zolwim tepie:), czytalem na innych postach ze tak jak piszesz uzywales zarowno proximki jak i mxt (w ktorego kierunku bede sie chyba skalanial) i wiem ze potrafisz odpowiedz jasno na jasno zadane pytanie, wiec takie zadam:1.z ktorego z nich byles TY bardziej zadowolony jesli chodzi o zasiegi na drobnice??2.jaka jest wg Ciebie satysfakcjonujaca cena za uzywanego, w calkiem dobrym stanie mxt??3.jakos nie moge sie doszukac jak radzi sobie mxt z maskowaniem zelaza- w soveraignie jest hyba taka funkcja, proxima tez cos tam hyba takiego ma, jak to jest rozwiazane w mxt??z gory dzieki za odp. pozdr.
VanWorden Napisano 12 Marzec 2009 Napisano 12 Marzec 2009 1. MXT2. 20003. MXT ma błyskawiczny czas reakcji (Proxa też) więc problem z maskowaniem jest zminimalizowany, ale jest to jednak wysokoczęstotliwościowiec więc w terenie wybitnie zaśmieconym i tak najlepszą bronią jest snajperka (żeby tylko w realu było tak łatwo:))PozdrawiamVW
albertus32 Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 kolego pisalem juz o tym jakis czas temu bylem na malym wypadzie na wrzesniowce , bylonas 12 chlopa, porównalismy sprzeciki , wspomniany przez ciebie minelab ma slabsze zasiegi, w sumie musze przyznac ze na 12 sztuk detektorow rutus proxima, bo taki posiadam zajal 2 miejsce, pobilo mnie tesoro, no ale jest 2 razy drozszepozdrawiam
Raned Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 albertus32, dubluję pytanie: jaki Tesoro był testowany?
dzieci3 Napisano 28 Marzec 2009 Napisano 28 Marzec 2009 Witam,powtórzę słowa moich rówieśników,nie należy porównywać sprzętów za podobne pieniądze.Polskie jest tańsze i dobre,nikt jeszcze nie poprawił głębokości penetracji tzw.zachodnich i krajowych.Jestem i byłem posiadaczem jednych i drugich.Garett,Proxima,Minelab mnie nie zaskoczył jeśli chodzi/bo połowie o to chodzi/mi też.Machanie saperka nad cewką jest bardzo niemiarodajnym wskaznikiem na tzw.zasięg/głębokość/.Ja osobiście mam szacunek dla whitesa 6000di pro sl z którym pracuje mój kolega.Pzdr.
panzerkris Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Mendi wracajac do naszej poprzedniej rozmowy jestem juz po 3 wypadzie z MXT. Stosujac sie do zalecen kolegów z forum a w szególności VanWordena odnosze wrazenie ze kopie wiecej. Wiadomo ze jeszcze sie ucze sprzecika, ale moge powiedziec ze jestem z niego zadowolony. Ostatnio byłem na monetkowej miejscówce. Przekopałem ja ACE 250 noga w noge. MXT wyciagnał jeszcze 3 moneciaki. Było to dla mnie miłe zaskoczenie.
daro2904 Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Panowie zależy jak sie chodzi na GT czy na all metal czy na kolor na kolor Gt będzie słabszy ale ja itak nie nazekam kopie potęzne doły a na All metal i cały czas na pin point to już masakra ale tak jak koledzy wyzej napisali trzeba być obsłuchanym .Pozdro
szajka Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 Ja odnosze wrazenie ze Van prowadzi prywatna wojne z GT :) poz ja chodze na nim i nie narzekam a van sam mowiles sprawdzimy sprzet w roznych terenach i proxima siadzie na plazy w terenie zagruzowanym
VanWorden Napisano 29 Marzec 2009 Napisano 29 Marzec 2009 szajka - Żadnej wojny nie prowadzę:) Miałem Sovereigna i widzę dla niego zastosowania w różnym terenie, ale w większości sytuacji wolę po prostu inne sprzęty. Jednak dla każdego co innego:)PozdrawiamVW
szajka Napisano 30 Marzec 2009 Napisano 30 Marzec 2009 i takie zdanie szanuje van oby wiecej takich ludzi pozdrawiam :)
albertus32 Napisano 31 Marzec 2009 Napisano 31 Marzec 2009 witam ponownie, mialem w poniedzialek dac nazwe tesoro ale gosciu nie odbiera telefonu, lecz jutro ma mi napisac jaki to byl sprzet inny koles z wypadu
Raned Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Dzięki, tak myślałem. Wszystko zgadza się z wcześniej przeprowadzanymi przeze mnie testami. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.