leszek01 Napisano 14 Lipiec 2009 Autor Napisano 14 Lipiec 2009 Allegro - Oficerowie KOP na Kresach" - odnosze wrażenie, iż nie wszyscy panowie są KOP-istami.AnKon45 co Ty na to?? Cytuj
leszek01 Napisano 15 Lipiec 2009 Autor Napisano 15 Lipiec 2009 j.w. - zatrzymanie kontrabandy 1928 r." Cytuj
leszek01 Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Napisano 21 Lipiec 2009 j.w. - Komisariat Straży Granicznej- Tarnowskie Góry 1938" Cytuj
leszek01 Napisano 21 Lipiec 2009 Autor Napisano 21 Lipiec 2009 j.w. - Uroczystośc wręczenia pamiątkowej karabeli odchodzącemu na emeryturę Pierwszemu Komendantowi Straży Granicznej generałowi brygady Janowi Jur Gorzechowskiemu, która odbyła się w ostatnich dniach grudnia 1938" Cytuj
leszek01 Napisano 6 Sierpień 2009 Autor Napisano 6 Sierpień 2009 Allegro - dwie pocztówkiGRANICA POLSKO-GDAŃSKA" Cytuj
slawek1965 Napisano 12 Sierpień 2009 Napisano 12 Sierpień 2009 Witaj AnKon. Pamiętasz pytałem się o Posterunek SG w Napromkui Czerlinie. Właśnie wróciłem z tamtych terenów. Placówka SGw Czerlinie mieściła się do wybuchu wojny w Napromku. Z jakiejś przyczyny zmieniając Komisariat Hartowiec na Komisraiat Lubawa zmieniono nazwę placówki z Napromka na Czerlin. Niestety budynek spalili Rosjanie. Do dzisiaj zachował się tylko budynek gospodarczy.Pozdrawiam Sławek Cytuj
leszek01 Napisano 1 Wrzesień 2009 Autor Napisano 1 Wrzesień 2009 j.w. - Niedzica - placówka Strazy Granicznej" Cytuj
leszek01 Napisano 3 Październik 2009 Autor Napisano 3 Październik 2009 Alegro - POSTERUNEK CELNY -STRAŻY GRANICZNEJ" (?) Cytuj
BogusławMielko Napisano 25 Październik 2009 Napisano 25 Październik 2009 Poszukuję informacji na temat mojego dziadka Rudolfa Mielkie, który był przodownikiem straży celnej na granicy w rejonie Grajewa we wsi Mierucie w roku 1923.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informację. Cytuj
mizpio Napisano 30 Październik 2009 Napisano 30 Październik 2009 Na zdjęciu funkcjonariusze Komisariatu SG w Bralinie.Witam serdecznie wszystkich uczestników tego interesującego forum.Jestem wnukiem funkcjonariusza Straży Granicznej Jana Puchały z Komisariatu SG w Bralinie (niedaleko Kępna w południowej Wielkopolsce). Dziadek pełnił służbę w okolicach przygranicznych wsi: Trębaczów, Miechów i Słupia. Posiadam wiele fotografii z tego okresu.Byłbym wdzięczny za wszelkie informacje nt. formacji z Wielkopolskiego Inspektoratu Okręgowego SG. Pozdrawiam serdecznie i zapraszam do sympatycznej współpracyPiotr Mizera (nick: mizpio) Wałbrzych Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi