Skocz do zawartości

Studzianki - sierpień 1944 r.

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• 3 weeks later...
Napisano
Studzianki-taki ciekawy temat a zamarł-czyżby nikt nie kopnał tam blaszek czy innych drobiazgów?Piszcie coś...
pzdr
vis
Napisano
a moze by tak mały zlocik w Studziankach dla tych z dalszej i bliższej okolicy he?
Czekam na propozycję.

Pozdrawiam : Poldi
Napisano
Witam panowie ja jakogospodarz tych okolic " mieszkam w Głoawczowie a Studzianki są w mojej gminie z checia podejme sie wyzwania i oprowadzenia po nasych ciekawych lasach jezeli ktoschce przyjechac zpiszczałka to zapraszam
Napisano
w miare mozliwości znam okolice i lasy atakze ludnosć mniejwiecej wiec niebyłoby wiekszych kłopotow pokopac tu i uwdzie jezeli ktoś jest zainteresowany to podaje mój mail gudek1@wp.pl lub gg 2990136 pzdr. Gudek
Napisano
Witam Jadzia Szefo skontaktujcie sie ze mna np. przez gg 2990136 jak wyżej. Odezwała sie do mnie grupka ludzi którzy też chcieliby sie pobawic piszczałkami w mym regionie na dzisiejszy dzień byłoby około 10 osób. Moglibyśmy pokopać dwa dni tj. sobota i niedziela . Myśle ze jeszcze w kwietniu zmontujemy to spotkanie. W rachube wchodziłaby zabawa z piszczałka moze ognisko i jakieś piwko ,wszystko jest do dogadania pzdr. GUDEK
  • 3 weeks later...
Napisano
Zbliża sie długi weekend 2 i 3 maja wyruszamy z ekipą w rejon Studzianek pochadzamy w granicach gminy Głowaczów bedzie spora grupka ludzi wszystkich chętnych zapalenców którzy chcą pokopac w mej oklicy serdecznie zapraszam kontakt gudek1@wp.pl lub kom. 502-064-186 pzdr. Gudek
Napisano
Gudek - my 3 maja wybierzemy się raczej gdzieś bliżej ,chyba nie będziemy pod Studziankami.
A wczoraj w okolicy Końskich wyszło stanowisko MG z dokładnie 250 sztukami wystrzelonych łusek :)

pzdr

bjar_1
Napisano
Gudek nie będzie na internecie przez jakieś 2 tyg, niewiele tego znaleźliśmy, trochę łusek niemieckich i radzieckich, kilka metalowych klamerek jedna od paska inne od oporządzenia, jedna łuska ok 11x15,5cm stalowa 2 zapalniki od ruskich granatów i inne pierdoły
pozdr
Szefo
Napisano
znajomy znalzł tam nieśmiertlnik grosse deutschland oraz spadochroniarza z dywizji Hermann Goering
Napisano
Cześć wszystkim w Studziankach bywam dość często pisał o tym Danieloff . To ja trafiłem radiostację Dywizji HG.
Pozdrawiam Czarek.
Napisano
Jesli chodzi o radiostacje to trafiła mi się kiedyś w Studziankach niemiecka plecakowa ale szajs zupełny-całkiem zwietrzała, i przód od radiostacji z pojazdu.Pare dni temu nad Bzura kolega trafił cztery niemieckie radiostacje ale tez rozpadówki-leżały na łące przy niewielkiej sadzawce.Pewnie kiedyś była ona wieksza i w niej własnie były utopione.
pzdr
vis
  • 3 years later...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie