tadeklobo Napisano 17 Czerwiec 2009 Napisano 17 Czerwiec 2009 Kiedyś jechałem do Zambrowa trasą numer 8 i rzuciły mi się w oko bunkry w tej miejscowości teren bardzo ciekawy zwłaszcza, że do wkoło są pola więc potencjalne znaleziska też powinny być. Czy jak bym kiedyś wpadła w te okolicy puszczę ci wiadomość na priv może byś mi wskazał ciekawe miejsce.Mam jeszcze pytanko czy przy samej trasie i w Prosienicy były prowadzone walki w 1941r kiedy Niemcy przekroczyli linię Mołotowa????
pawelek Napisano 18 Czerwiec 2009 Autor Napisano 18 Czerwiec 2009 nie widze problemu. dokladnie nie przyglądełem się historii tej lini.na pewno w '44 byly tam walki.wczoraj trafilem tam lotki od moździerzy i bicia na łuskach wskazują na 43 i 44 rok produkcji.
ZywiK Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 Czy koledzy kopali bliżej miejscowości Wysokie Mazowieckie?
bossmann1 Napisano 22 Czerwiec 2009 Napisano 22 Czerwiec 2009 nieprzebadane dokladnie mniejsca ZAMBROW i w strone LOMZY i linia narwi tam jest czego szukac.
radet82 Napisano 18 Październik 2009 Napisano 18 Październik 2009 kolego Pawełku chyba jakis niedospany jesteś:) Wrzuc kila fotek do wątku bo powoli zamiera.
radet82 Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Znalezione jakis czas temu,zstanawiam sie czy nie jest to kolejna czesc znaleziska Pawełka.Dodam ze pochodzi z tego samego miejsca co pojemnik na odważniki.
Lipek Napisano 7 Luty 2010 Napisano 7 Luty 2010 Zambrów to bardzo fajne okolice. Pracowałem tam swego czasu z wykrywaczem na wykopaliskach podczas budowania obwodnicy Zambrowa (Sędziwuje i okolice). Z monetami było krucho, ale za to powychodziło trochę Września. Ze znaleziskami archeologicznymi w ogóle była kiszka:)Pozdrawiam!P.S. Podczas chodzenia po polu spotkaliśmy poszukiwacza. Może to ktoś z Was?
radet82 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 września ci u nas dostatek pod każdą postacią:).Jesli chodzi o moniaki to przyznam rację,osobiście niewiele udało mi się podnieść.może kiedyś trafimy na kasę pułkową..:)Co do przypadkowego spotkania-nie bylem to ja.Kolego jesli bedziesz nastepnym razem pracował w okolicy odezwij się.
radet82 Napisano 8 Luty 2010 Napisano 8 Luty 2010 września ci u nas dostatek pod każdą postacią:).Jesli chodzi o moniaki to przyznam rację,osobiście niewiele udało mi się podnieść.może kiedyś trafimy na kasę pułkową..:)Co do przypadkowego spotkania-nie bylem to ja.Kolego jesli bedziesz nastepnym razem pracował w okolicy odezwij się.
pawelek Napisano 28 Luty 2013 Autor Napisano 28 Luty 2013 3 grosze polskie i niestety zgięty sygnecik. znalezione obok siebie
pawelek Napisano 28 Luty 2013 Autor Napisano 28 Luty 2013 masywna płyta w miejscu baraków ACz zbombardowanych w 1941
pawelek Napisano 28 Luty 2013 Autor Napisano 28 Luty 2013 na skraju lasu część magazynka od DP do niego uczepiony drut pod spodem coś jak wiadro pełne wody.drut na szczęście przegnił i ......
pawelek Napisano 28 Luty 2013 Autor Napisano 28 Luty 2013 ....wewnątrz przyczepiony przedmiot z drugim końcem druta
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.