Skocz do zawartości

Zambrów i okolice

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Kiedyś jechałem do Zambrowa trasą numer 8 i rzuciły mi się w oko bunkry w tej miejscowości teren bardzo ciekawy zwłaszcza, że do wkoło są pola więc potencjalne znaleziska też powinny być. Czy jak bym kiedyś wpadła w te okolicy puszczę ci wiadomość na priv może byś mi wskazał ciekawe miejsce.
Mam jeszcze pytanko czy przy samej trasie i w Prosienicy były prowadzone walki w 1941r kiedy Niemcy przekroczyli linię Mołotowa????
  • Odpowiedzi 104
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
nie widze problemu. dokladnie nie przyglądełem się historii tej lini.na pewno w '44 byly tam walki.wczoraj trafilem tam lotki od moździerzy i bicia na łuskach wskazują na 43 i 44 rok produkcji.
  • 3 months later...
  • 3 months later...
Napisano

Znalezione jakis czas temu,zstanawiam sie czy nie jest to kolejna czesc znaleziska Pawełka.Dodam ze pochodzi z tego samego miejsca co pojemnik na odważniki.

Napisano
Zambrów to bardzo fajne okolice. Pracowałem tam swego czasu z wykrywaczem na wykopaliskach podczas budowania obwodnicy Zambrowa (Sędziwuje i okolice). Z monetami było krucho, ale za to powychodziło trochę Września. Ze znaleziskami archeologicznymi w ogóle była kiszka:)
Pozdrawiam!

P.S. Podczas chodzenia po polu spotkaliśmy poszukiwacza. Może to ktoś z Was?
Napisano
września ci u nas dostatek pod każdą postacią:).Jesli chodzi o moniaki to przyznam rację,osobiście niewiele udało mi się podnieść.może kiedyś trafimy na kasę pułkową..:)
Co do przypadkowego spotkania-nie bylem to ja.Kolego jesli bedziesz nastepnym razem pracował w okolicy odezwij się.
Napisano
września ci u nas dostatek pod każdą postacią:).Jesli chodzi o moniaki to przyznam rację,osobiście niewiele udało mi się podnieść.może kiedyś trafimy na kasę pułkową..:)
Co do przypadkowego spotkania-nie bylem to ja.Kolego jesli bedziesz nastepnym razem pracował w okolicy odezwij się.
  • 3 years later...
Napisano

na skraju lasu część magazynka od DP do niego uczepiony drut pod spodem coś jak wiadro pełne wody.drut na szczęście przegnił i ......

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie