Skocz do zawartości
  • 0

Proszę o identyfikację bagnetu

blondynek-81

Pytanie

Napisano
Proszę o identyfikację bagnetu. Bagnet posiada sygnatury OEWG" oraz pod drewnianą rękojeścią sygnturę R" i cyfry 1292 na jelcu. Przypuszczam, że jest to bagnet od Mannlichera, ale nie jestem tego pewien, tym bardziej co do modelu i znaczenia sygnatur. Za wszelkie informacjędziękuję.

17 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Proszę o identyfikację bagnetu. Bagnet posiada sygnatury OEWG" oraz pod drewnianą rękojeścią sygnturę R" i cyfry 1292 na jelcu. Przypuszczam, że jest to bagnet od Mannlichera, ale nie jestem tego pewien, tym bardziej co do modelu i znaczenia sygnatur. Za wszelkie informacjędziękuję.
Napisano
po sygnowaniu podejrzewam że to mannlicher ale bez zdjęcia to tylko można przypuszczać - jest konieczne do zidentyfikowania przedmiotu
Napisano

Witam ponownie,
Dokładam jeszcze zdjęcie sygnatury na zamku blokującym bagnet na karabinie. Szukałem podobnej sygnatury bitej na tych bagnetach, nawet wśród bagnetów przeznaczonych do krajów arabskich i nic podobnego nie udało mi się znaleźć. Być może przypomina Wam coś ta sygnatura. Przyznam szczerze, że przeszukałem wszystkie źródła i nie jestem w stanie sam nic więcej zrobić w celu identyfikacji tego bagnetu.
Przyglądałem się też dokładnie bagnetowi i nie wygląda na składak, a niedokładne dopasowanie głowicy może być wynikiem np. uderzenia nią.
Za wszelką pomoc bardzo dziękuję i proszę o jakiekolwiek wskazówki w identyfikacji.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie