Skocz do zawartości

Polski mundur na rekonstrukcje.

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym się zaopatrzyć w Polski mundur na rekonstrukcje, ale nie wiem kto robi najlepiej odwzorowane, pod względem kroju, barwy. Interesuje mnie kurtka wz 36(sukno?) i spodnie wz 37(jak dobrze pamiętam) + furażerka lub rogatywka polowa. Ile mniej wiecej kosztowałby taki komplet?
HERO szyje jeszcze dla klientów indywidualnych??

Kilka firm robi polskie mundury obecnie. Z najbardziej znanych stołeczny Lancier", poznańskie Hero Collection", czy Yanik". Są również Mundury historyczne", lecz ich kopie są już sporo gorsze. Hero raczej nie realizuje chyba zleceń pojedynczych, Lancier ma długie terminy. Yanik chyba najlepszy z w/w powodów. Jego produkty można namierzyć na jednej z największych aukcji.

Osobiście odradzam Omegę".Chyba,że masz trochę czasu,żeby nad nimi stać".Trzeba na nich dosłownie wymuszać,żeby trzymali się warunków technicznych.Odstępstwa niby są na początku do przyjęcia,ale po pewnym czasie coraz mniej jesteś zadowolony.Samo szycie jest jak najbardziej w porządku,ale te uproszczenia...W moim i kolegi przypadku skończyło się na tym,że zakupiliśmy drugie mundury u Yanika".

Co do Omegi właśnie na forum słyszałem że bardzo lubią ulepszać" mundur. Ale jeśli ktoś ma czas a w perspektywie tylko brak munduru i dłuuuugie czekanie, to lepiej już nad nimi poślęczeć i wziąć to co dobrze zrobią.
makul
PS i tak każdy sam podejmuje w końcu decyzje

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie