Blitzkrieg Napisano 3 Marzec 2009 Autor Share Napisano 3 Marzec 2009 Chciałbym się zaopatrzyć w Polski mundur na rekonstrukcje, ale nie wiem kto robi najlepiej odwzorowane, pod względem kroju, barwy. Interesuje mnie kurtka wz 36(sukno?) i spodnie wz 37(jak dobrze pamiętam) + furażerka lub rogatywka polowa. Ile mniej wiecej kosztowałby taki komplet?HERO szyje jeszcze dla klientów indywidualnych?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kowalinho Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Możesz spróbować u Lanciera, jeśli masz dużo cierpliwości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 poszukaj koelgo wątków na forum - z zasłyszanych opinii polecałbym firmę omega ze świdnika - sam zamierzam dokonać u nich zakupu. A i cenowo są podobnież konkurencyjni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banginghunter Napisano 3 Marzec 2009 Share Napisano 3 Marzec 2009 Kilka firm robi polskie mundury obecnie. Z najbardziej znanych stołeczny Lancier", poznańskie Hero Collection", czy Yanik". Są również Mundury historyczne", lecz ich kopie są już sporo gorsze. Hero raczej nie realizuje chyba zleceń pojedynczych, Lancier ma długie terminy. Yanik chyba najlepszy z w/w powodów. Jego produkty można namierzyć na jednej z największych aukcji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczeniak74 Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Jakbyś już uszył a potrzebował guziki to zgłoś się do mnie.Ceny przystępne ok2 zł szt.Niemieckie też mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rjp71 Napisano 4 Marzec 2009 Share Napisano 4 Marzec 2009 Osobiście odradzam Omegę".Chyba,że masz trochę czasu,żeby nad nimi stać".Trzeba na nich dosłownie wymuszać,żeby trzymali się warunków technicznych.Odstępstwa niby są na początku do przyjęcia,ale po pewnym czasie coraz mniej jesteś zadowolony.Samo szycie jest jak najbardziej w porządku,ale te uproszczenia...W moim i kolegi przypadku skończyło się na tym,że zakupiliśmy drugie mundury u Yanika". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
makul Napisano 5 Marzec 2009 Share Napisano 5 Marzec 2009 Co do Omegi właśnie na forum słyszałem że bardzo lubią ulepszać" mundur. Ale jeśli ktoś ma czas a w perspektywie tylko brak munduru i dłuuuugie czekanie, to lepiej już nad nimi poślęczeć i wziąć to co dobrze zrobią.makulPS i tak każdy sam podejmuje w końcu decyzje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotrek89 Napisano 10 Marzec 2009 Share Napisano 10 Marzec 2009 witam. Można by prosić jakieś namiary na tą firmę Omega. Jakąś stronkę internetową albo coś w tym stylu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.