piotr777 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 W tą piękną Niedzielę złamałem sobie rękę dokładnie 3,4,5 kość śródręcza lewego czy ktoś się orientuje ile można za to dostać odszkodowania z ZUS? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
banderas Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 cze.olać kasę- 100 % zdrowia witki życzę. pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 24 Luty 2009 Autor Share Napisano 24 Luty 2009 Też jestem tego zdania dzięki banderas.Ale stało się więc jestem ciekawy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 to co sobie złamałeś to szczegół.Istotny jest przebieg leczenia i ewentualne komplikacje(tu masz pole do popisu).Jeśli złamanie otwarte to np.łączna długość blizn- mi mierzyli linijką.Zasadniczo powinieneś dostać między 3 -5 procent uszczerbku zdrowia, nie wiem jakie teraz są stawki za procent.Ja za skomplikowane złamanie nogi z przebojami i roczną kuracją dostałem chyba 15 procent.Co by nie było - pisz odwołanie.Na odwołaniu ZAWSZE dają parę procent więcej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
k0k0 Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 W niedzielę? Jeśli firma w której pracujesz działa w niedzielę, a godziny połamania podchodzą pod godziny: zaraz przed, w trakcie lub zaraz po pracy, to idzie to pod zusa próbować podciągnąć (w drodze do/z pracy itp.). Inaczej dupa blada raczej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomisz Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 witam , zależy na jaką sumę jesteś ubezpieczony,kolega za złamany palec prawej ręki dostał 800zł.zdrów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
longwood Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 panowie, spokojnie.Kolega pyta o ZUS.Tu stawki są dla wszystkich jednakie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kokesh Napisano 24 Luty 2009 Share Napisano 24 Luty 2009 To sposób na jakiś biznes ??? ,,Zarobkowe łamanie kości''.Słyszałem o łamaniu kołem ,ale to raczej było bezpłatnie , i darcie pasów gratisowo .Pozdro... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 25 Luty 2009 Share Napisano 25 Luty 2009 Ja zaliczyłem ostatniego lata lot niekontrolowany przez kierownice roweru po spożyciu piwa sztuk 4.Efekt-złamanie kości(nie pamiętam jakiej)w nadgarstku,jako ze znajomy lekarz poinformował mnie ze to standardowe niegrożne złamanie i ile czynności i nerwów czeka mnie w bitwie o marne odszkodowanie odpuściłem,wystarczy mi 2 miesiące(lipiec-sierpień) na zwolnieniu w tym jeden bez gipsu,wakacje miałem jak nigdy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
der_bartosz Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Wiesz kasa nie jest najważniejsza, ja też tak kiedyś myślałem ale kaski dostane, a teraz (10% niedowład na lewej dłoni) jak ćwiczę na siłowni( bo ćwiczę) albo jak kick boxing (bo trenuje) to wszytko odczuwam. Wracając do pieniędzy jak trafisz na komisję nie możesz palić za mocno głupa", że Cie boli gdy.. itp. No i racja jak ktoś tam pisał zależy to też od tego jak długo będziesz miał np. rehabilitację, gips itp. Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piotr777 Napisano 26 Luty 2009 Autor Share Napisano 26 Luty 2009 Na kasie mi nie zależy to pytanie było raczej z ciekawości koledzy.Dla mnie zdrowie jest ważniejsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartek88 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Miałem kiedyś podobną sytuację.Mi strzeliła tylko 5-ta kość śródręcza ale za to 3 razy w ciągu pół roku.Nie brałem odszkodowania ani razu.Dwa razy posiłkowałem się lekarzami, prostowanie na wyciągu i te sprawy.Na szczęście nie włożyli mi drutów.Kiedy miałem wypadek" trzeci raz już ich olałem i wyleczyłem się sam zwykłą opaską elastyczną.Od tej pory ręka jest jak kamień a miałem po tych zdarzeniach więcej takich wypadków".Dodam,że z tą ręką latałem z wykrywką.Kości śródręcza pękają głownie z jednego powodu :):):):):):):):)Pozdrawiam i życzę szybkiego powrotu do zdrowia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feld Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 Wydaje mi sie ,ze powinienes dołamac jeszcze palec wskazujacy,oraz kosc strzałkowa.Wtedy odszkodowanie bedzie wieksze...Tak ze do dzieła chłopie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pelikan85 Napisano 26 Luty 2009 Share Napisano 26 Luty 2009 witammoja mama za czwartą kośc dostała 3000złpozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.