Shluka Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Witam.Czy mógłby ktoś powiedzieć mi coś więcej na temat tej spinki??Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
traper6 Napisano 23 Luty 2009 Napisano 23 Luty 2009 http://www.odkrywca.pl/pokaz_watek.php?id=641538#710978
Shluka Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Witam.Czy mógłby ktoś powiedzieć mi coś więcej na temat tej spinki??Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
borsuk leśno-polny Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 Wiecej, niż sam motyw na spince powiedzą zbliżenia punc i prób srebra, dodaj dobre fotki sygnowań.
Shluka Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 W takim razie trzeba poczekać na światło dzienne.
Shluka Napisano 22 Luty 2009 Autor Napisano 22 Luty 2009 Z tego co mi się udało samemu rozszyfrować to Głowa kobiety w chustce z 3 po prawej stronie czyli Polska po roku 1968.Jednak dalej nie wiem czy to zwykła cywilna spinka czy można ją powiązać z określonym rodzajem wojsk np z artylerią.
borsuk leśno-polny Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 W WP nie używano spinek z symbolami rodzajów wojsk, ani w ogóle z żadnymi - w czasach PRL i teraz też do koszul z mankietami zapinanymi na spinki używa się prostych w formie kwadratowych mosiężnych spinek z dekorem z masy plastycznej w kolorze oliwkowym dla wojsk lądowych i granatowym dla lotnictwa i marynarki. Twoja spinka to jakaś indywidualna fantazja pseudomilitarna albo gadżet zrobiony na zamówienie, np. jako upominek lub nagroda.
borsuk leśno-polny Napisano 22 Luty 2009 Napisano 22 Luty 2009 Zresztą mi motyw ze spinki przypomina raczej skrzyżowane wieże szachowe niż armatnie lufy.
Pytanie
Shluka
Witam.
Czy mógłby ktoś powiedzieć mi coś więcej na temat tej spinki??
Pozdrawiam i z góry dziękuje za odpowiedź.
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.