piotruspan Napisano 18 Luty 2009 Autor Napisano 18 Luty 2009 Czy ktos moze spotkal sie z taka i czy wie do czego przechowywania mogla sluzyc?Znalazlem identyczna posrebrzana z gorsza jakoscia detali na zachodniej stronie aukcyjnej za 220$ ale brak blizszych informacji.Z gory dzieki.Piotr
piotruspan Napisano 18 Luty 2009 Autor Napisano 18 Luty 2009 Czy ktos moze spotkal sie z taka i czy wie do czego przechowywania mogla sluzyc?Znalazlem identyczna posrebrzana z gorsza jakoscia detali na zachodniej stronie aukcyjnej za 220$ ale brak blizszych informacji.Z gory dzieki.Piotr
Czlowieksniegu Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 Sto lat temu ( a może i więcej ) kupiłem niemal identyczną na wrocławskiej giełdzie staroci. Nie dałeś zdjęć środka- moja ścianki i dno wyłożone ma tekturą obklejoną aksamitem ( lub podobnym materiałem ). Wg mnie jedna z wielu pamiątek nawiązujących czy to do symbolu krzyża, czy też I WŚ. Nie sądzę, aby w zamyśle miała coś wspólnego z odznaczeniem.PS Nawet do głowy mi nie przyszło, że jest to wyrób masowy- przemysłowy.Pozdrawiam.
grba Napisano 19 Luty 2009 Napisano 19 Luty 2009 Ukochany syn, mąż, kochanek, narzeczony przysyłał listy z frontu. W takich szkatułkach je przechowywano wraz z innymi pamiątkami.
piotruspan Napisano 19 Luty 2009 Autor Napisano 19 Luty 2009 moja niestety jest pusta w srodku, ale ta znaleziona na aukcji posiada tekturke.Ciekaw jestem gdzie i przez kogo byly one produkowane?Dzieki;)
piotruspan Napisano 19 Luty 2009 Autor Napisano 19 Luty 2009 Niestety zamala jest na pocztowki ale na prsukie odznaczenia jest idealna;)Dzieki za posty.Piotrus
Pytanie
piotruspan
Znalazlem identyczna posrebrzana z gorsza jakoscia detali na zachodniej stronie aukcyjnej za 220$ ale brak blizszych informacji.
Z gory dzieki.
Piotr
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.