ChrisFly Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Dzięki Krzyśku, troszkę mi się rozjaśniło.Własnie chodziło mi o Dunlop'a i Continental'a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlewyl Napisano 13 Grudzień 2009 Share Napisano 13 Grudzień 2009 Wymiar opony to 210x18 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Skok Napisano 14 Grudzień 2009 Share Napisano 14 Grudzień 2009 krzysio87 piękna robota. Od dawna śledzę wątek. Gratuluję! Oczywiście egzemplarz z muzeum też robi wrażenie. Aż się wierzyć nie chce, ze to w Polsce takie cuda. Od siebie dodam że w którymś numerze Waffen Revue jest bardzo ładny artykuł na temat omawianego pojazdu. Bardzo ładnie jest pokazane rozmieszczenie wyposażenia wewnątrz pojazdu. Jak znam tą gazetę to pewnie było tego artykułu kilka części. Ja na razie mam dostęp do jednej. Jeśli jeszcze tego nie widziałeś to chętnie pomogę.Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 17 Grudzień 2009 Share Napisano 17 Grudzień 2009 No krzysio87 jakby było co nowego to nie zapominaj o tym wątku bo dużo ludzi go śledzi. Wytrwałości w pracy życzę.Skok. Warto pojechać do skansenu rzeki pilicy w Tomaszowie, stoi tam jeszcze Famo do odbudowy, no i Lufcik, chyba jedyny na świecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 17 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 17 Grudzień 2009 Witam serdecznieJak tylko będę miał cos nowego postaram sie od razu wrzucić taera mam dużo przecy związanej ze swoją działalnością gospodarczą i każdy właściciel takiej swojej małej firmy wie ile jest pracy na zakończenie roku.Pozdrawiam Serdecznie Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bip3 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Slajmi130 : Masz racje FAMO jest w w stanie wydobyty" a lufcik jest odrestaurowany i jeździ. Jakieś 50-60% oryginał bo silnik w nim jest wsadzony ze skrzynia od Kraza bo oryginalny silnik jest ale bez głowic i bardzo zdekompletowany a odbudowa go to koszmarne pieniądze. I faktycznie to jest unikat na skale światową. W skansenie Znajduje się również T-34 o którym pisze w innym temacie. A decyzja prezydenta miasta w okresie letnim również jest tam Różyczka" o której pisałem wyżej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Radek.s Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Famo to zdaje sie wrócił do Skansenu w stanie odrobine gorszym niz w momencie wydobycia (jak stacjonował w muzeum nie miał kto sie nim zająćna powaznie- taka smutna przypadłośc polskiego muzealnictwa )A w Skansenie jest zansa na odbudowę pojazdu jak uda się pozyskac fundusze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 21 Grudzień 2009 Share Napisano 21 Grudzień 2009 Generalnie jest bardzo dobra podstawa do odbudowy FAMO, podwozie silnik wanna etc. Oczywiscie nie zapomniałem o Rossi tylko nie powtarzałem bo było w poście powyżej.Bip3 Wydaje mi się że w Lufciku jest oryginalna skrzynia a silnik od kraza bo saperzy go wysadzili, ale mogę się mylić.No to T34 to nie podnieca mnie tak bardzo jak reszta wspomnianych wozów bojwych. Jego nowy lakier też mi nie podchodzi, ale tak poza tym to wszystko jest ok.Pozdrawiam serdecznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Krzysio87 - Jeśli można to proszę o kontakt tel 666261830 . Chodzi o części do sdkfz 251 . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 witamtak w Lufciku jest silnik od Kraza ale z tego co wiem ten silnik to prawie kopia oryginalnego niemieckiego silnika, taka radziecka myśl techniczna;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slajmi130 Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 No właśnie przy składaniu wszystkiego w całość było bardzo dużo analogii do niemieckich silników. Tak samo jak np z M72 K750 itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rlewyl Napisano 29 Grudzień 2009 Share Napisano 29 Grudzień 2009 Chyba panowie raczycie żartować, to są zupełnie inne silniki. Jedynymi ich cechami wspólnymi są, układ cylindrów i to że są czterosuwami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 31 Grudzień 2009 Autor Share Napisano 31 Grudzień 2009 Witam serdecznie i pragnę życzyć wszystkim wszystkiego najlepszego w nowym 2010 roku, coby wszystkie sprzęty budowały się dwa razy szybciej i powstawały nowe, Jeszcze raz wszystkiego naj.Pozdrawiam Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bip3 Napisano 1 Luty 2010 Share Napisano 1 Luty 2010 Jak można porównać benzynową V12 do Diesla V8. chyba tylko parametrami bo konstrukcja zupełnie inna. A co do malowania T34 to jest oryginalny kolor wojsk pancernych z tamtych lat. Później wszystko przemalowywali na KHAKI i ludzie się do tego przyzwyczaili i myślą ze taki powinien być... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
knieszkowiecki Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Witam. Jak tam Panie Krzysztofie w warsztacie,może dla gawiedzi" garść nowości .Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 16 Kwiecień 2010 Share Napisano 16 Kwiecień 2010 Takie małe pytanko przy okazji czy to iskrownik od 251??Oznaczenie na tabliczce SR6R14. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysio87 Napisano 18 Kwiecień 2010 Autor Share Napisano 18 Kwiecień 2010 Witam serdecznie prace pomalutku ruszają do przodu, pomijając fakt że mam na głowie jeszcze jeden ważny projekt do ukończenia obowiązkowo w tym roku. Kolego dr.tommy po tym symbolu muszę stwierdzić iż iskrownik ten raczej nie był montowany przy 251, dla pewności i samooceny podaje fajny link z dosyć fajnym silniczkiem :http://rosenow-restaurierung.de/index.php5?lng=&mode=motorueberholungPozdrawiam serdecznie Krzysiek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 witamGaźnik solex do silnika maybach , chyba taki byl montowany w sdkfz? Post został zmieniony ostatnio przez moderatora PATRON 11:07 30-04-2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dr.tommy Napisano 30 Kwiecień 2010 Share Napisano 30 Kwiecień 2010 Tak taki solex był też w sdkfz`tach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esterendensen Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 sdkfz to szerokie pojęcie.pod tym skrótem kryje się wiele rodzajów pojazdów.a tak przy okazji-co ten skrót oznacza? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Enes Napisano 1 Maj 2010 Share Napisano 1 Maj 2010 Sonder kraftfahrzeug Sd.Kfz. - pojazd specjalnego przeznaczenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zoltar92 Napisano 2 Maj 2010 Share Napisano 2 Maj 2010 szerokie pojęcie ale prawie wszyscy wiedzą o co chodzi... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Nie wiem czy mogę się wtrącić do wątku, ale to robię. Panowie czy to SDK 251? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Trafiły się jeszcze tłoki. Jeden widoczny na zdjęciu i element dyfra. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loopy1 Napisano 16 Maj 2010 Share Napisano 16 Maj 2010 Kolejne 2 koła zamontowane w tym wózku. W sumie 3 identyczne. Ja siedzę raczej w motocyklach wiec chętnie dowiem się czegoś na temat tych czesci. Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.