senectus Napisano 7 Luty 2009 Autor Napisano 7 Luty 2009 jak w temacie. dzieki kolegom w dziale id klamra zostala zidentyfikowana jako dosc rzadka,wiec chcialbym zasiegnac rady co zrobic zeby nie zniszczyc a ladnie oczyscic i zakonserwowac.
senectus Napisano 7 Luty 2009 Autor Napisano 7 Luty 2009 druga strona i link do dzialu id http://www.odkrywca-online.com/prosba-o-id-klamry,647520.html#647520pozdrawiam
Thomson. Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 A następnie przeczyścić szczoteczką mosiężną.Pozdro
1000WATT Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Sądząc po zdjęciach klamra raczej nie jest wykonana z szajs metalu ;)" czyli nie jest stalowa w tej sytuacji zdecydowanie odradzam użycie jakiejkolwiek szczotki ala drucianej.Wprawdzie będzie świetnie wyglądać po takim zabieguale straci szczegóły w postaci ostrych krawędzi.Różnica będzie widoczna ,porównaj to sobie do zdjęcia z zachowaniem ostrości kontra zdjęcia lekko rozmytego.Najrozsądniej jest ją moczyć w oliwce od czasu do czasu przecierając twardą szczoteczką z włosia naturalnego przy jednoczesnym wykorzystaniu wykałaczki.Pozdro.
Thomson. Napisano 8 Luty 2009 Napisano 8 Luty 2009 Ale mi chodzi o ręczną sczoteczke taką do butów. Nie powinna jej zaszkodzić.
tadeks6 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 Najlepiej to ją zostaw w takim stanie w jakim jest... Albo moZesz przemyć ja delikatnie wodą z mydłem(-; Daż Dół tadeks6.
8total4 Napisano 10 Luty 2009 Napisano 10 Luty 2009 pamietaj o tym ze patyna potwierdza oryginalność i poniekąd konserwuje przedmiot...pozdro
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.