Skocz do zawartości

okolice Poznania vol. 7

Sv

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Ładnie działacie chłopaki... aż żal, że beze mnie :) Ale może kiedyś potowarzyszę :)

Top dam znać, będę niedługo w Poznaniu... Pomyślimy :)

Pozdr
  • 3 weeks later...
  • Odpowiedzi 96
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Nieźle, nieźle....
Widzę, że ten Pan z dużym nosem naszego chorego na nogi postawił (?) :)
Gratulacje i pozdowieni dla Piły i okolic.
Sv
Napisano
Mój początek sezonu taki sobie. Oczywiście najwięcej wyłazi boratynek. We wtorek trafiłem ładnego trojaka Stasia, ogólnie to bez rewelacji, wyciskam soki ze starych miejscówek.
Napisano
Sv, daj spokój... O zdrówko jak sam nie zadbam, to go raczej nie przybędzie :) Ale Stasiek sprawił mi miłą niespodziankę, wszak dawno grubego srebra nie trafiłem :)
Pozdrawiam kopiących :)
  • 2 weeks later...
Napisano
Jako że z portalem odkrywcy żegnam się definitywnie, wszystkim kolegom przekazuję pozdrowionka a jakby co wieści proszę na pyrkę", maila lub tela przesyłać... pewnie się spotkamy ale na innym forum :)
  • 2 weeks later...
Napisano

Jak mówisz, że trza, to trza..., a ja dalej dźwigam swój krzyż:) tym razem jedna z odmian Königgrätz ( druga w kolekcji - jest chyba jeszcze jeden jej typ ), bez dokładnej daty bitwy i nazwy miejscowości.
Sv

• 7 months later...
Napisano

Mi wpadł taki guziczek latem jak szedłem siusiu nad Maltą.
Ładnie sobie wystawał i czekał na mnie :)
Jest ktoś chętny na jakieś wspólne wypady na wiosne ?
Dziadek podczas wojny mieszkał w Poznaniu na zagórzu i mówił ze bardzo dużo się działo i na terenie zielonym nad cybiną mam parę miejscówek.
Wie ktoś może czy w Głuszynie były jakieś walki bo na cmentarzu jest grób kilkunastu radzieckich żołnierzy ?
Pozdro

Napisano
Jestem z pod Poznania (południe). Na wiosnę chętnie się gdzieś wybiorę. Oczywiście z własnym sprzętem. daj znac co i jak ! miłych świąt
Napisano
zabierzecie dziewczynę na wykopki? już trochę biegałam, ale samej trudno się zorganizować, chętnie więc dołączę do jakiejś ekipy :)
pozdrawiam!
  • 4 weeks later...
  • 3 weeks later...
Napisano
czekamy na dobra pogode,a gdy ta sie pojawi to jazda w teren.mam o tyle dobrze ze moim kierowca i pomocnikiem jest moja pani ktora uwielbia wykopki.niby poznan i okolice przekopane,ale sa miejsca takie ze oko bieleje na to co tam jest,i to w centrum.wystarczy po dobrym deszczu sie przejsc i zbierac.
Napisano
Ja również mógł bym ustawić się na jakieś kopania.Na terenie Poznania jest gzie chodzić a jak nie to można okolice albo gdzieś dalej np.Wał Pomorski wyskoczyć w weekend.Warunek to pogoda!!!

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie