stock84 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 Witam, znajomy przysłał mi fotkę z imprezy gdzieś na wsi i zastanawiam się czy się tym nie zainteresować.Wiecie może co to za garnek?Powojenny? Dysponuje tylko takim zdjęciem.Dziękuje, pozdrawiam...
Czarek Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 małe śledztwo na stronce gdzie wiedzą wszystko i...wynik:http://www.helmy.fora.pl/helmy,5/dziwne-malowanie-na-m1,332.html
Czarek Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 uprasza się szanownego kolegę Huka o uchylenie rąbka tajemnicy co to za hełm leży sobie -jak by tu powiedzieć-o 2 hełmy w lewo i o jeden w górę w stosunku do mosiężnego strażackiego(czyli na lewym końcu półeczki nad nim)chodzi o ten siwy z czymś -emblematem żółtym z przodu-fotki tu albo w aktualnej części hełmy kolekcje-mile widziane:)pozdrawiam:)
huk 100 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 wpadł mi w ręce pusty -wkładka nie jest od niego -dobrałem ją kiedyś na MWB -pozdro
Czarek Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 dzięki wielkie-ciekawa sprawa z tymi zółtymi kółkami na szarym tle-jeszcze takiego malowania nie widziałem...
huk 100 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 dlatego myślę że to gdzieś od skośnych przywędrowało :):)
huk 100 Napisano 5 Luty 2009 Napisano 5 Luty 2009 to chyba taki :):) ten który leży na hełmie wz.28. hełm używany w Straży Pożarnej od XIXw do lat jeszcze 50-60 XXw
huk 100 Napisano 6 Luty 2009 Napisano 6 Luty 2009 no to sie rarytasik -trafił - kurde co ja jeszcze mam w swoich gratach :):)pozdro
stock84 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 Witam, znajomy przysłał mi fotkę z imprezy gdzieś na wsi i zastanawiam się czy się tym nie zainteresować.Wiecie może co to za garnek?Powojenny? Dysponuje tylko takim zdjęciem.Dziękuje, pozdrawiam...
8total4 Napisano 4 Luty 2009 Napisano 4 Luty 2009 wyglada na mosiezny helm strazacki, kołuj lepsze fotki.pozdro!
stock84 Napisano 4 Luty 2009 Autor Napisano 4 Luty 2009 niestety napewno szybko nie zdobęde:(Mosiężny hełm strażacki? Jakiś odnośnik-tytuł książki, link? poczytam
Pytanie
stock84
Witam, znajomy przysłał mi fotkę z imprezy gdzieś na wsi i zastanawiam się czy się tym nie zainteresować.Wiecie może co to za garnek?Powojenny? Dysponuje tylko takim zdjęciem.Dziękuje, pozdrawiam...
14 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.