said2 Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 Czołem! Pałasz nie wchodzi cały do pochwy ( jakies 3cm wystaje)- przy koncu ostrze sie lekko skręcca w prawą stronę, jakby coś było w środku..Sprawa trochę beznadziejna- macie jakieś pomysły??pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 3 Luty 2009 Share Napisano 3 Luty 2009 Pochwy zwykle wykładane są fornirem. Często z biegiem lat drewno rospada się i w formie kawałków opada. Może to być np. kawałek szmaty czy cokolwiek innego. Jedyne wyjście to zdemontować dławik wraz z owymi listewkami i wydłubać stalowym drutem to co blokuje. Miłej zabawy, kiedyś tak dłubałem kawałek szmaty po kawałeczku przez kilka dni.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said2 Napisano 3 Luty 2009 Autor Share Napisano 3 Luty 2009 Zdemontowałem dławik - poprzedni wlasciciel(le) musieli dobic to cos".Czubek ostrza jest minimalnie splaszczony, więc spodziewam się że naprawde bedzie cięzko. Może namoczyc wlewajac do pochwy troche wody, nie mam już pomysłu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cyrograf15 Napisano 4 Luty 2009 Share Napisano 4 Luty 2009 Nie mocz. Do pręta przylutuj wiertło i ręcznie tym wierć (NIE WIERTARKĄ). Jak ci się uda troszke uskrobać i wysypać może da się stwierdzić co to właściwie jest. Wtedy będzie się dalej kombinować.Wojtek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said2 Napisano 4 Luty 2009 Autor Share Napisano 4 Luty 2009 Brardzo dobry pomysł z tym wiertłem- dzięki za podpowiedź!Teraz tylko musze jeszcze jakis pręt zorganizować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
R51 Napisano 6 Luty 2009 Share Napisano 6 Luty 2009 Sorry myślałem że to jakieś forum ginekologów :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lina_90 Napisano 7 Luty 2009 Share Napisano 7 Luty 2009 Said2 przyznam ,że nazwa wątku 1 klasa :)pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
said2 Napisano 10 Luty 2009 Autor Share Napisano 10 Luty 2009 No tak, pochwa ma wiele znaczeń:))) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 10 Luty 2009 Share Napisano 10 Luty 2009 Głodnemu chleb na myśli...:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.