Janu Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji zagadkowego dla mnie przedmiotu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Janu.
Swiety82 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Powiedziałem mebla, natomiast secesja objęła wszystkie dziedziny dóbr wszelakich, czyli zegary, przedmioty codziennego użytku-szkatułki, kufry, i mase innych, po prostu najbardziej prawdopodobne wydaje się pochodzenia od mebla. Choć równie dobrze może być to jakiś element okucia dowolnego sprzętu.
Janu Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji zagadkowego dla mnie przedmiotu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Janu.
Swiety82 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Słabe zdjęcie, równie dobrze wygląda na jakąś podkładkę. Podaj wymiary, średnicę wewnętrzną i rewers.
Janu Posted January 30, 2009 Author Posted January 30, 2009 rewers gładki, średnica ok 26 mm, wygląda mi to na jakis kwiatowy wzór.
Swiety82 Posted January 30, 2009 Posted January 30, 2009 Ozdobny detal od mebla, prawdopodobnie wykonany z miedzi lub mosiądzu, motyw kwiatowy sugeruje na epokę secesji, czyli lata 1900-1910, zależy jeszcze od regionu. Znalazłeś na terenach polskich czy poniemieckich? Pytam ponieważ szczególnie w Niemczech secesja święciła triumfy.
Question
Janu
Witam. Proszę o pomoc w identyfikacji zagadkowego dla mnie przedmiotu. Z góry dziękuję za wszelkie sugestie. Janu.
6 answers to this question
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.