Skocz do zawartości

Nieśmietelniki jenieckie

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 165
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
czy posiadasz podobną kałówkę,jak tak to wrzuć fotkę,a tak na marginesie, ile macie lat,bo czasami mam wrażenie że po 10.temat poważny i ciekawy tu chodzi o historię i pasje,cos patriotycznego.czasami mam wrażenie że w gimnazjum uczą ćpania i wąchania skarpet,czy po skarpetkach można mieć zgięcia?
Napisano
jak znalezc dziakdka jakies akta albo cos który wallczyl w 1939 i został pojmany w kotle Bzura do obozu jenieckiego
Napisano
Tutaj moga Ci udzielic wszelkich informacji:

Centralne Muzeum Jeńców Wojennych w Łambinowicach-Opolu Dział Naukowo-Badawczy
ul. Minorytów 3, 45-017 Opole
tel./fax +48 77 453 78 72, 453 92 16
e-mail: cmjw@cmjw.pl, nauka@cmjw.pl
strona internetowa: www.cmjw.pl
Napisano

Blach jenieckich wprawdzie nie zbieram, jednak cos tam mam, ale bez rewelacji.

Jedna z ciekawszych jest Stalag IB z dosc niskim numerem jak na 650.000 (wg wiki) - wiezionych tam ludzi. Litera R zapewne oznacza Russisch".

Napisano
część tych nieśmiertelników jest nieużyta morze to świadczyć że osoby te po wojnie żyły Niemcy prowadzili wręcz perfekcyjny spis swych jeńców należy ustalić czy osoby o tych numerach są na liście tych stalagów o ile mi wiadomo międzynarodowy czerwony krzyż ma takie dokumenty o pensjonariuszach tych Stalagów i od tego punktu należy zacząć swe poszukiwanie a potem Niemcy ewidencja jeńców wojennych

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie