Skocz do zawartości

Pomóżmy kolegom!

artur111bartek

Rekomendowane odpowiedzi

Też sobie wybraliście orędownika... Nie słyszałem, aby ten kanapowy polityk dokonał czegokolwiek realnego, poza fantastycznymi teoretycznymi wywodami gospodarczo - politycznymi. No, ale z braku kogokolwiek innego, piszcie sobie do JKM, może popełni jakiś światły felieton na ten temat:-)

Zgłaszam poparcie dla każdej akcji danieloffa , jaką przeprowadzi i obojętnie jakiego polityka, jeżeli idea akcji będzie słuszna.

Sam nie popieram JKM , ale akurat tu kolesie napisali niezły apel (głęboko wierzę ,że danieloff napisze lepszy) akurat tam trafiłem -ktoś wkleił link na wp.pl (może i u innych poiltyków też, nie wiem).
Swoim poparciem wyrażam szacunek dla nich za to co zrobili i za to ŻE PRÓBUJĄ COŚ ZMIENIĆ!
Mogli nie robić nic!
Poparcie takie pokaże ilu nas jest a ich być może zachęci do np. sporządzania interpelacji poselskich (rodzaj partii niech każdy wpisze sam).
Moje poparcie tej ideii nic mnie nie kosztuje , więc chociaż tyle zrobię w tej sprawie.
Dla kogo mają walczyć jak nie dla nas , a my..?

W porządku, szanuję te starania, ale nie przesadzajmy ze znaczeniem tej akcji" - to tylko wpis na blogu mało znaczącego polityka, chodziło mi tylko o to, że raczej przeceniacie jego możliwości w tej sprawie. I nie jestem przeciwnikem żadnych inicjatyw oddolnych, raczej tylko sceptykiem, brak mi entuzjazmu i wiary w polityków.

Hahahahaha..... się obsimiałem ze śmiechu jak pszczoła .Ziemia do pilota .... wracamy ,koniec odlotu....... .Ile to już słów zostało tu przelane na ten temat ,szkoda gadać .Petycje ,statuty ,regulaminy ,pisma ,zażalenia ,ankiety ...itd.itd.itd.Pozdro....

A tu możemy wysłać od razu e-maili popierający w sumie niezłą ustawę min. Czumy
(policja nie wydaje pozwoleń ,tylko samorządy ,można mieć kolekcjonerską broń bez żadnych problemów itp)

http://www.airguns.pl/czuma

Tu zaś można przeczytać i całą ustawę

http://bron.iweb.pl/viewtopic.php?t=42652

Plomyk, mnie sie wydaje ze kokesh ma racje, ja w 1991 roku stwierdzilem ze szkoda zycia,i opuscilem kraj ojczysty, tu gdzie mieszkam jest normalnie, bron, kolekcje mozesz posiadac, policja zajmuje sie sensowna robota, jak czytam co tu piszecie i poogladam wiadomosci tv polonia to rece i nogi sie uginaja. Zycze aby Wam sie spelnilo i bez strachu mogli cieszy oczy swoimi cackami.
Pozdrawiam

artur111bartek a powiedz mi tak w gruncie rzeczy gdzie tam jest napisane że będziesz mógł mieć broń kolekcjonerską bez żadnych problemów?! Ciągle występuję pojęcie broni pozbawionej cech użytkowych...TYLKO KTO MIAŁBY TO STWIERDZIĆ?!

Poza tą drobną niejasnością, projekt ustawy BARDZO mi się podoba, szczególnie artykuł 6 podpunkt 4 który łączy się z artykułem 7.1 podpunkt 4 :D

Może ten kraj będzie normalny...

A ja jestem przeciw temu projektowi.

1. tłumiki to mają być części istotne? To może jeszcze języki spustowe i śrubki (Art. 4 pkt 3)

2. Co z bronią czarnoprochową nie ładowaną odprzodowo?

3. Art 16 - BZDURA - w tym rejestrze są tylko największe muzea państwowe. Inne muzea stracą swoje zbiory.

4. Dlaczego egzaminatorem może być wyłacznie zawodowy instruktor strzelectwa sportowego? C oś mi tu pachnie silnym lobby !!!

Przeczytajcie na spokojnie ten projekt a sami stwierdzicie, że to gniot

a czym się różni obecny gniot od propozycji Pana Czumy? Jedynie zmianą warty uprzywilejowanych. A Ty i tak nie będziesz miał tego na czym Ci zależy. Jak wcześniejsze, tak i ten projekt nie był konsultowany z różnymi środowiskami. Jedynie środowisko strzelców sportowych zostało zaproszone do rozmów, może jeszcze kilku wybrańców z kół myśliwskich. A reszta sie nie liczy? Nie podoba mi się zamiana jednej ustaerki na drugą usterkę, bo to dalej jest usterka.

Ludzie, na co wy liczycie ,że ktoś zmień prawo na tyle że będziecie mogli wykopać mauzera po dziadku by go legalnie powiesić na ścianie ,czy bezkarnie wygrzebywać destrukty po lasach i bawić się nimi w domu.Przekroczyliśmy pewną granicę za którą powrócić się już nie da .Każde próby wygładzenia durnych w naszym mniemaniu ustaw ,będą zawsze budziły protesty i sprzeciwy różnych kręgów którym jest to nie na rękę ,a co za tym idzie ,w próbie osiągnięcia kompromisu mnożenie ustaw ,paragrafów ,wymogów .....itd.Tyle naszego co sobie pogadamy ,oczywiście w naszym gronie ,bo jak ktoś słusznie zauważył ,nikt się nas o zdanie nie pyta , a już na pewno nie bierze naszej opinii pod uwagę .Pozdro...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie